Home » Știință » Copii mai inteligenți, datorită jocurilor video. Ce au descoperit cercetătorii?

Copii mai inteligenți, datorită jocurilor video. Ce au descoperit cercetătorii?

Publicat: 01.06.2022

Se pare că toate acele ore petrecute în Minecraft ar fi creat copii mai inteligenți, cel puțin asta spun cercetătorii, pe baza unui nou studiu.

Un nou studiu, publicat în revista Nature în luna mai, a urmărit peste 9.800 de copii din SUA pentru a le studia inteligența. Echipa de patru oameni de știință de la universități europene a spus că copiii care au jucat jocuri video au înregistrat un impact mai pozitiv asupra inteligenței decât cei care și-au petrecut timpul socializând.

„După doi ani, jocurile au avut un impact pozitiv asupra inteligenței”, au scris autorii studiului, potrivit Futurism.

Chiar creează jocurile video copii mai inteligenți?

Cercetătorii au spus că un element important al studiului lor a fost controlul factorilor genetici și socioeconomici care ar putea vicia sau modifica rezultatele.

De fapt, grupul a spus că studiile anterioare privind jocurile video și inteligența pot avea rezultate contradictorii, deoarece acele echipe au neglijat controlul acestor factori.

„Deși studiile au în vedere unele efecte vicioase, foarte puține au luat în considerare statutul socioeconomic și niciunul nu a luat în considerare efectele genetice. Acest lucru contează pentru că inteligența, nivelul educațional și alte abilități cognitive pot fi moștenite într-o măsură foarte mare”, susțin ei în lucrare.

Un cumul de factori cu influențe diferite

Studiul spune că copiii cu un statut socioeconomic inferior ar putea avea acasă un mediu mai puțin funcțional, televizorul oferind o scăpare din acesta, ceea ce crește probabilitatea ca cei mici să privească la televizor. Același mediu poate provoca, de asemenea, probleme de învățare care nu au nimic de-a face cu desenele animate pe care le urmăresc copiii; omiterea acestor indicii lasă un mare decalaj în date.

Probabil nu e cea mai bună idee să planifici un maraton de jocuri prea curând pentru a avea copii mai inteligenți, însă poți sta liniștit gândindu-te că jocurile lor preferate ar putea fi mai utile pentru creier decât serialele disponibile pe platformele de streaming.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum ar putea consumul de ouă să stimuleze sănătatea inimii?

Cei care suferă de insomnie au un risc mai mare de a dezvolta probleme cognitive

Cercetătorii au descoperit modul în care creierul conectează amintirile

Cinci alimente cheie pentru a crește puterea creierului. Cât de des le consumi?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase