Home » Știință » Cea mai proastă băutură pentru metabolism. Cât de des o consumi?

Cea mai proastă băutură pentru metabolism. Cât de des o consumi?

Publicat: 08.07.2022

Oricât de mult ai încerca să faci exerciții fizice și să urmezi modele alimentare sănătoase, metabolismul poate juca, de asemenea, un rol important în pierderea în greutate. Dacă acesta poate arde cu ușurință caloriile și le poate transforma în energie, atunci pierderea în greutate poate fi o sarcină mai ușoară.

Cu toate acestea, există unii factori care fac ca metabolismul să încetinească. Ar putea fi timpul să începi să reduci anumite alimente și băuturi nesățioase pentru a ajuta la stimularea metabolismului. Astfel, potrivit nutriționiștilor, cea mai rea băutură pentru metabolismul tău este o băutură îndulcită cu zahăr.

„Am ales băuturile îndulcite cu zahăr pentru că sunt pline de calorii goale care oferă organismului nostru puține sau chiar niciun beneficiu pentru sănătate”, spune nutriționista Molly Hembree.

Aceste băuturi sunt rele pentru sănătatea generală. Cu toate acestea, Hembree subliniază că aceste băuturi nu sunt cauza modificării metabolismului.

Ce alimente ajută metabolismul?

„Metabolismul nostru este un set complex de procese din organism care influențează totul, de la greutate la rata de digestie și reglarea temperaturii”, explică Hembree. „Marea majoritate a ratei metabolice este supusă variației de la o persoană la alta în funcție de factori precum greutatea, sexul, genetica și compoziția musculară.”

Acestea fiind spuse, Hembree sugerează că este puțin probabil ca alegerile individuale de băuturi să schimbe metabolismul, dar luarea unor decizii sănătoase consecvente, inclusiv evitarea alegerii băuturilor proaste, vă poate configura metabolismul cât mai bine posibil.

Acesta este motivul pentru care ea a ales băuturile îndulcite cu zahăr, care includ băuturi precum ceaiurile și sucurile îndulcite, băuturile zaharoase din cafea de specialitate și sucurile obișnuite.

Zahărul adăugat în aceste băuturi îndulcite a fost cunoscut pentru încetinirea metabolismului din cauza tipului de zahăr din aceste produse, mai exact fructoza, scrie EatThis.

Băuturile îndulcite cu zahăr au calorii goale

Un studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition a constatat că persoanele care au consumat băuturi îndulcite cu fructoză au încetinit semnificativ metabolismul prin scăderea numărului de calorii de bază arse în fiecare zi.

Băuturile îndulcite cu zahăr au fost, de asemenea, legate de faptul că sunt cele mai rele pentru grăsimea de pe burtă, iar acest lucru se datorează ingredientelor lor. De exemplu, băuturile îndulcite cu fructoză au provocat creșterea grăsimii atât la adulții supraponderali, cât și la cei cu greutate medie. De asemenea, are ca efect scăderea sensibilității la insulină.

În plus, băuturi precum sucurile și ceaiurile îndulcite folosesc zahăr adăugat pentru a le face să aibă un gust și mai dulce. Aceste băuturi îndulcite cu zahăr au calorii goale, ceea ce nu numai că face ca băutura să fie nesatisfăcătoare în ceea ce privește senzația de sațietate, dar adaugă și un aport caloric inutil. Dacă nu vă simțiți sătul, acest lucru poate duce la a mânca mai mult, ceea ce poate cauza creșterea în greutate. În schimb, luați în considerare înlocuirea aportului de sucuri cu alternative sănătoase.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Gata cu mâncatul compulsiv! Semnalul din creier care controlează consumul de alimente, descoperit

Băutura care provoacă boli cronice și îți „încetinește” creierul. Cât de des o consumi?

Legătura neștiută dintre ritmul circadian, metabolism și dependență

Factorii care influențează câte calorii consumă zilnic organismul tău. Cum îți poți accelera cel mai ușor metabolismul

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase