Home » Știință » Regolitul lunar ar putea furniza oxigen și combustibili pe satelitul Pământului

Regolitul lunar ar putea furniza oxigen și combustibili pe satelitul Pământului

Publicat: 01.11.2022

Construirea unei așezări lunare este scopul final al exploatării lunare încă de la primul pas al omului pe Lună. Cu toate acestea, rezervele limitate de combustibil și oxigen restricționează supraviețuirea umană pe Lună.

Combinând energia fotovoltaică și electrocataliza, producția artificială de combustibili de hidrocarburi împreună cu oxigenul, folosind dioxidul de carbon și apa ca materii prime, s-a dovedit a fi fezabilă pe Pământ și este cunoscută ca o strategie potențială care poate fi imitată în siturile extraterestre.

Odată cu progresul rapid al explorării Lunii, cercetătorii au descoperit că suprafața lunară are rezerve considerabile de dioxid de carbon și apă, ceea ce confirmă și mai mult fezabilitatea ideii.

În acest context, echipa de cercetare comună a Universității de Știință și Tehnologie din China, a Universității Nanjing și a Academiei Chineze de Tehnologie Spațială a descoperit că solul lunar adus de misiunea Chang’e 5 poate fi folosit ca un catalizator pentru a impulsiona conversia electrocatalitică a CO2 pentru producerea de combustibil și oxigen.

Construirea unei așezări, scopul final al exploatării lunare

Se așteaptă ca acest sistem eficient de producere a combustibilului și a oxigenului extraterestru să faciliteze dezvoltarea civilizației umane către așezări extraterestre. Această realizare este raportată de revista National Science Review.

„Utilizarea in situ a resurselor solului lunar pentru a realiza producția de combustibil și oxigen extraterestru este vitală pentru ca omul să poată efectua misiuni de exploatare a Lunii. Având în vedere că există resurse umane limitate în siturile extraterestre, am propus să utilizăm sistemul robotic pentru a realiza întreaga configurație a sistemului de conversie electrocatalitică a CO2”, spune Yujie Xiong, unul dintre autorii principali ai acestui studiu.

Solul lunar utilizat în această cercetare a fost furnizat de către Administrația Națională Spațială Chineză (CNSA), acesta fiind primul sol lunar adus pe Pământ de la misiunea LUNA 24 a Uniunii Sovietice din 1976.

Cum au folosit oamenii de știință regolitul de pe Lună?

Cercetătorii au folosit solul lunar ca un catalizator și au încărcat direct cuprul pe regolitul lunar.

Având în vedere forța de muncă limitată în siturile extraterestre, este foarte dorită operarea unei astfel de conversii electrocatalitice de CO2 cu ajutorul unui sistem robotizat.

În acest sens, echipa de cercetare a încercat să simplifice configurația sistemului de conversie electrocatalitică a CO2 pentru a îndeplini cerințele operaționale ale sistemului robotizat. Astfel, sistemul robotizat dezvoltat ar putea opera întregul proces, de la pregătirea catalizatorului până la configurarea sistemului electrocatalitic, scrie EurekAlert.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Cercetătorii au creat cărămizi de regolit care ar putea fi folosite pentru a construi baza lunară Artemis

O fotografie uimitoare cu Pământul și Luna, surprinsă de nava spațială Lucy de la NASA

China a descoperit un nou mineral lunar și plănuieşte mai multe misiuni pe Lună

Test de cultură generală. Câți oameni au pășit pe Lună?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase