Home » Știință » O companie din SUA a inventat un mouse Bluetooth controlat de limbă

O companie din SUA a inventat un mouse Bluetooth controlat de limbă

Publicat: 30.04.2023

Compania Augmental Technologies din San Francisco, SUA, a inventat un mouse Bluetooth proiectat pentru a fi purtat în gura utilizatorului.

Dispozitivul, care se poartă ca o proteză, este denumit MouthPad și a fost creat ca mijloc de sprijin pentru persoanele paraplegice să navigheze mai bine pe computere, telefoane mobile, tablete și alte dispozitive.

Trackpad-ul este sensibil la limbă, cu clickuri dreapta și clickuri stânga efectuate printr-un gest de aspirare și, respectiv, de apăsare a limbii, conform Futurism.

Practic invizibil pentru lume, dar întotdeauna disponibil pentru tine

„Mouthpad este o interfață acționată de limbă, care controlează computerul, smartphone-ul sau tableta prin Bluetooth. Practic invizibil pentru lume, dar întotdeauna disponibil pentru tine, este poziționat pe cerul gurii pentru a pune toată puterea unui touchpad convențional în vârful limbii tale. Fie că ești în căutarea unui mod nou de a-ți elibera creativitatea, fie că vrei să interacționezi fără probleme cu dispozitivele personale, posibilitățile sunt infinite cu MouthPad”, a transmis Augmental Technologies.

„Scopul nostru este să oferim tuturor modalități mai intuitive de a interacționa cu sistemele informatice”, a adăugat compania pe site-ul său.

Dispozitivul are un impact minim asupra vorbirii utilizatorului

Dispozitivul are un impact minim asupra vorbirii utilizatorului, o caracteristică nu numai pentru oricine are nevoie să vorbească cu cei din jur, ci și pentru cei care s-ar putea baza pe un software suplimentar de recunoaștere vocală pentru a naviga în viața de zi cu zi, conform companiei.

Noul dispozitiv ar putea schimba multe lucruri pentru persoanele paraplegice și pentru oricine altcineva care nu poate să opereze cu ajutorul membrelor dispozitive care fac parte integrantă din viața de zi cu zi a majorității oamenilor și, cu siguranță, a lumii în general.

Vă mai recomandăm și: 

Hedy Lamarr, una dintre cele mai frumoase și mai inteligente femei din istoria cinematografiei

Un singur încărcător pentru toate dispozitivele electronice până în 2024

Giganții din tehnologie cer o pauză în experimentele AI, temându-se de „riscuri profunde pentru societate”

Un nou dispozitiv detectează tumorile cerebrale cu ajutorul urinei

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase