Home » Știință » 42% dintre directorii marilor companii cred că Inteligența Artificială va distruge omenirea în următorii zece ani

42% dintre directorii marilor companii cred că Inteligența Artificială va distruge omenirea în următorii zece ani

42% dintre directorii marilor companii cred că Inteligența Artificială va distruge omenirea în următorii zece ani
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.06.2023

O mare parte dintre directorii executivi de la diferite companii din Fortune 500 consideră că Inteligența Artificială (AI) ar putea distruge omenirea, chiar dacă mulți sunt implicați momentan într-o „goană după aur” în jurul acestei tehnologii.

În rezultatele sondajului împărtășite de CNN, 42% dintre directorii executivi de la 119 companii intervievate de Universitatea Yale din SUA consideră că Inteligența Artificială ar putea, în următorii cinci până la zece ani, să distrugă literalmente specia umană.

Deși numele acestor directori executivi nu au fost făcute publice, CNN a notat că acel consorțiu intervievat în timpul summitului directorilor executivi organizat de Yale includea o varietate de personalitați, de la companii cunoscute în toată lumea, conform Futurism.

42% dintre lideri cred că Inteligența Artificială ne va distruge

În timp ce 34% dintre directorii executivi intervievați au spus că ei cred că AI ar putea distruge omenirea în următorii zece ani, iar un procent adițional de 8% a spus că același lucru s-ar putea întâmpla în următorii cinci ani, 58% au spus că „nu sunt îngrijorați” și că nu cred că asemenea catastrofă va avea loc.

În mod ironic, 42% dintre directorii executivi au spus că riscul pe care îl prezintă AI este exagerat.

Atunci când vine vorba de efectele pozitive ale AI, părerile au fost împărțite, deși într-un procent mai mic decât atunci când directorii au fost întrebați despre pericolele acesteia.

Beneficiile Inteligenței Artificiale au fost exagerate?

Un procent de 19% dintre cei 119 directori executivi au spus că beneficiile prezentate de AI au fost exagerate, în timp ce 83% dintre ei au spus că nu cred că potențialul AI a fost exagerat.

Directorii executivi intervievați au fost împărțiți în cinci tabere: „cei care sunt curioși”, „cei care cred cu adevărat”, care văd doar partea bună a tehnologiei, „profitorii”, care nu știu ce fac, dar se implică, „activiștii alarmiști” și „apărătorii guvernanței globale”.

„Aceste cinci grupuri vorbesc toate unul peste altul, cu indignare îndreptățită”, a spus unul dintre cercetători.

Vă mai recomandăm și: 

Bateriile inspirate de tehnologia NASA ar putea funcționa până la 30 de ani

Inteligența Artificială, mai similară cu omul decât am fi crezut

Instagram lucrează la un chatbot cu Inteligență Artificială

Conținutul digital ar putea modifica percepția vizuală

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase