Home » Știință » Frigider sau cămară: Unde ținem, de fapt, sticla de ketchup?

Frigider sau cămară: Unde ținem, de fapt, sticla de ketchup?

Frigider sau cămară: Unde ținem, de fapt, sticla de ketchup?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.07.2023

Aproape în fiecare săptămână, în unele comunități din mediul online izbucnește câte o dezbatere destul de aprinsă pe diferite teme recurente.

Multe dintre acestea au tematică gastronomică, iar una pornește de la o întrebare cel puțin surprinzătoare: sticla de ketchup ar trebui păstrată în frigider sau în dulapul din bucătărie?

Utilizatorii sunt mulți, iar părerile sunt apărate cu stoicism. Trebuie, totuși, menționat că discuția asta pornește atunci când toată lumea ia o pauză de la altă dezbatere, anume „Unde păstrăm pâinea?”.

Britanicii preferă dulapul din bucătărie pentru sticla de ketchup

Subiectul are, aparent, opinii vehemente, inclusiv unele venite din partea producătorilor de ketchup. Unul dintre sondajele derulate pe platforma Twitter arată că opiniile sunt împărțite, cele mai multe voturi fiind ale celor care plasează sticla de sos în frigider, potrivit IFLScience.

Un astfel de sondaj a fost efectuat și în rândul populației britanicilor, iar cei mai mulți respondenți (56%) au spus că ei își depozitează sticla în cămară.

Frigiderul, soluția pentru un sos cu gust nealterat

Soluția corectă este frigiderul, raționament susținut și de producătorii de ketchup. Trebuie menționat că nu este greu de imaginat motivul pentru care oamenii tind să creadă că dulapul este cel potrivit pentru sosuri – inclusiv pentru maioneză. Aceste sosuri sunt, de fapt, condimente, iar consumatorii nu își depozitează condimentele în frigider.

Dacă ne referim la sticlele de maioneză, atunci e drept că acestea sunt sterilizate înainte de a fi îmbuteliate, ceea ce permite păstrarea lor pe raft, inclusiv în supermarketuri. Problemele apar după deschiderea flaconului, pentru că abia din acel moment, sosul începe să se altereze.

În ce privește sosul de ketchup, care are alte proprietăți decât maioneza, acesta poate rezista în dulap pentru că are aciditate, zahăr și sare. Însă, pentru un gust de calitate, frigiderul este cel indicat. Atunci când flaconul se află la temperatura camerei, produsul își va schimba culoarea, dar și gustul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cauza bolilor autoimune precum artrita reumatoidă ar putea fi în frigider

Mirosul de ploaie, mit sau realitate? Iată ce spune știința

Mit sau realitate: 7 remedii contra țânțarilor. Funcționează sau nu?

Săpunul poate face oamenii mai atractivi pentru țânțari, potrivit unui studiu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase