Home » Știință » INTERVIU EXCLUSIV: NASA ne-a spus totul despre OSIRIS-REx!

INTERVIU EXCLUSIV: NASA ne-a spus totul despre OSIRIS-REx!

INTERVIU EXCLUSIV: NASA ne-a spus totul despre OSIRIS-REx!
Interviu exclusiv cu NASA despre misiunea OSIRIS-REx
Publicat: 23.09.2023

O misiune istorică revine pe Pământ în acest weekend, iar DESCOPERĂ.ro îți spune tot ce trebuie să știi! Nava spațială OSIRIS-REx de la NASA aduce 250 de grame de material și roci colectate de pe Bennu, un asteroid potențial periculos ce s-ar putea prăbuși pe Pământ în septembrie 2182. DESCOPERĂ.ro a vorbit în exclusivitate cu dr. Tom Statler, expert NASA în asteroizi și apărare planetară!

Interviul integral îl puteți viziona pe site-ul www.DESCOPERĂ.ro și pe canalul de YouTube DESCOPERĂ.ro duminică, 24 septembrie, începând cu ora 10.00!

Descoperit în 1999, Bennu este un mic asteroid ce trece pe lângă Pământ o dată la fiecare șase ani dar ar putea să ne lovească într-o zi de septembrie peste mulți de ani de acum.

Asteroidul Bennu este vechi de peste 4,5 miliarde de ani!

În octombrie 2020, nava spațială OSIRIS-REx de la NASA a coborât cu succes pe suprafața lui Bennu și a colectat material și roci. Mostrele au fost apoi depozitate într-o capsulă specială pentru a fi returnate pe Pământ.

În mai 2021, OSIRIS-REx a spus „Adio!” asteroidului Bennu și s-a îndreptat spre Terra pentru a livra mostrele ce sunt așteptate să ajungă în data de 24 septembrie 2023. După ce va returna cu succes materialul de pe Bennu, nava spațială va porni într-o nouă misiune și se va îndrepta spre un alt asteroid, Apophis, în 2029.

O relicvă a Sistemului Solar, Bennu este vechi de peste 4,5 miliarde de ani!

Bennu, cheia în elucidarea evoluției vieții pe Pământ?

Cercetătorii cred că Bennu s-a desprins dintr-un asteroid mai mare, bogat în carbon, în urmă cu 700 de milioane până la 2 miliarde de ani.

Cel mai probabil, Bennu s-a format în centura de asteroizi principală dintre Marte și Jupiter, iar după aceea s-a apropiat de Pământ. Tocmai pentru că este făcut din materiale atât de vechi, Bennu ar putea conține molecule organice similare cu cele implicate în evoluția vieții pe Pământ.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Chitaristul Brian May de la Queen a salvat de la eșec o misiune istorică de la NASA

Ziua, luna și anul în care asteroidul Bennu ar putea lovi Pământul cu forța a 22 de bombe atomice

Imagini fără precedent: NASA a străpuns întunericul de la polul sudic al Lunii

Panoramă incredibilă de pe Marte, surprinsă de roverul Curiosity al NASA

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase