Home » Știință » Test de cultură generală. Care planetă ar pluti pe apă?

Test de cultură generală. Care planetă ar pluti pe apă?

Publicat: 16.01.2024

Planetele, chiar și cele din Sistemul Solar, pot fi destul de diferite între ele. Iată o întrebare pe care probabil nu v-ați pus-o: care planetă ar pluti pe apă?

Care planetă ar pluti pe apă? Răspunsul este: Saturn.

Saturn are o densitate medie mai mică decât cea a apei. Dacă fiecare planetă din sistemul nostru solar ar fi pusă într-o cadă de baie extrem de mare, Saturn ar fi singura care ar pluti, potrivit Britannica.

Care planetă ar pluti pe apă?

Planeta Saturn, cea mai îndepărtată planetă de Pământ descoperită cu ochiul liber, este cunoscută încă din vremuri antice. Planeta și-a primit numele de la zeul roman al agriculturii și al bogăției, care era totodată și tatăl lui Jupiter.

Mediul înconjurător al lui Saturn nu este propice vieții așa cum o cunoaștem. Temperaturile, presiunile și materialele care caracterizează această planetă sunt probabil prea extreme și volatile pentru ca organismele să se adapteze.

Alte informații interesante despre această planetă

Deși planeta Saturn nu este un loc propice pentru existența vieții, același lucru nu este valabil și pentru unele dintre multele sale luni. Sateliții precum Enceladus și Titan, care adăpostesc oceane interne, ar putea susține viața, conform NASA.

Se crede că inelele lui Saturn sunt alcătuite din bucăți de comete, asteroizi sau luni distruse care s-au dezmembrat înainte de a ajunge la planetă, sfâșiate de gravitația puternică a lui Saturn.

Inelele sunt formate din miliarde de mici fragmente de gheață și rocă acoperite cu alte materiale, cum ar fi praful. Particulele inelelor variază în mare parte de la particule de gheață de dimensiuni mici cât un „fir” de praf și până la bucăți cât o casă. Câteva particule sunt de dimensiuni similare cu ale munților. Inelele ar părea în mare albicioase dacă le-am privi de la nivelul norilor de pe Saturn, iar în mod interesant, fiecare inel orbitează la o viteză diferită în jurul planetei.

Vă recomandăm să citiți și:

Cât timp va exista Pământul?

A fost descoperită o planetă care nu ar trebui să existe

O galaxie dispărută a reapărut și a răsturnat tot ce știam despre evoluția galactică

O stea misterioasă aflată în centrul Căii Lactee ar fi ajuns aici dintr-o altă galaxie

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase