Prima pagină Timp Liber

TIPS & TRICKS WEB 2.0

Redactia Descopera.ro | 12.17.2007 | ● Vizualizări: 26
TIPS & TRICKS WEB 2.0     youtube, muzica, voce digitalizata + zoom
Galerie foto (1)

Propria ta televiziune de muzica, Vorbeste ce scrii si un YouTube mai

Propriul MTV

Vrei sa gasesti un videoclip? Probabil ca te duci pe YouTube. Pacat ca printre rezul­tate dai si de o multi­me de filmulete care n-au nici o lega­tura cu ceea ce cauti. Rezolva­rea se afla pe alt site, www.muvibee.com. Cand il deschizi, in browser apare o fereastra cam saracuta, cu doua campuri de completat: „Artist or song“ si tipul cautarii (video sau muzica). Atunci cand dai clic pe butonul start player de mai jos, incepe distractia. Va aparea o fereastra impartita in trei bucati. In stanga vei gasi oferte de cumparare a albumului, pe centru se afla lista cu rezultatele cautarii, iar in dreapta e player-ul audio-video sub care se gaseste playlist-ul facut de tine. Simplu.

Vorbeste ce scrii

http://vozme.com e un site micut si stin­gher, care stie sa faca un singur lucru: trans­for­ma un text scris intr-o fereastra in MP3. Aplicatia citeste textul cu o voce digitalizata. Se mai gasesc pe web asemenea aplicatii, dar acest gadget mic poate fi incorporat in blogul tau, ca sa citeasca textul pentru cei mult prea preocupati si ocupati ca sa mai aiba timp de citit cu propriii ochi. Undeva in partea de jos, gasesti link-ul „Add voice to your website“. Daca dai clic pe acesta, vei primi explicatii extrem de clare despre cum trebuie sa faci ca sa-l instalezi pe un site. Problema? Aplicatia vorbeste doar engleza, italiana si spaniola. Oricum, te vei distra copios.

YouTube mai elegant

Daca lucrezi pe un computer la birou, sigur te abati si pe YouTube pentru cateva clipuri video recomandate de prieteni. Daca insa
nu esti multumit de interfata, incearca iDesktop.tv (www.idesktop.tv). Site-ul preia absolut toate filmele de pe YouTube, dar ti le afiseaza mult mai ordonat si elegant. Le poti selecta dupa categorie (comedie, muzica, entertainment etc.) si apoi dai clic pe Play la cel care iti convine. Altul e atuul suprem al lui iDesktop.tv: poti salva orice clip iti doreste inima. Ce-i drept, ai voie sa descarci doar zece pe luna, ceea ce e cam putin. Le poti recomanda si prietenilor, printr-un mail direct din acea fereastra.