Home » Travelling » Fort Lauderdale Venetia Americii

Fort Lauderdale Venetia Americii

Publicat: 15.05.2007
Un oras in care viitorul lucreaza deja la turatie maxima, asa ar putea fi caracterizat Fort Lauderdale. Situat pe axa care leaga Miami de Palm Beach si scaldat de apele Oceanului Atlantic, acest oras brazdat de canale si intesat de milionari veniti din toate colturile lumii a fost supranumit Venetia Americii. Dan Manusaride stie de ce.

FACTS


Se construiesc in 2005

Pe cele 12 nivele ale sale vor locui doar 55 de familii, spatiile si dotarile apartamentelor variind in functie de exigentele viitorilor clienti. Preturi: 439.000-849.000 USD/resedinta. Europe by the Sea Cladirea, cu 15 nivele, va avea toate ferestrele orientate catre ocean si va fi in­conjurata de un parc cu vegetatie luxurianta. Cele 50 de apartamente, ale caror suprafete vor varia intre 1.000 si 1.400 de mp, vor costa intre 1 milion si 2 milioane de dolari fiecare. Cele doua penthouse-uri, care vor insu­ma peste 4.000 de metri patrati, sunt evaluate la 3,75 de milioane USD fiecare.

The W Hotel and Residences Ineditul celor doua turnuri gemene cu 171 de apartamente de lux complet mobilate, la preturi care variaza intre 1,14 (un dormitor) si 1,85 milioane USD (doua dormitoare), justifica pe deplin costurile initiale ale investitiei, care se ridica la nu mai putin de 220 de milioane USD. Atentie! Preturile pot urca vertiginos pana in 2007, cand va fi data in folosinta cladirea. NuRiver Landing Studiouri cu 1, 2 sau 3 dormitoare compun o cladire cu 24 de nivele, situata in inima orasului. Oferind vedere spre ocean, constructia cu 409 resedinte va fi inconjurata de un parc imens, va dispune de sali de baschet si de squash si va beneficia de un centru de afaceri dotat la cel mai inalt nivel.

Treptele si pardoselile din granit, alaturi de insertiile din otel inoxidabil, vor completa finisajele de exceptie. Preturile variaza intre 300.000 si 800.000 USD. Termen de dare in folosinta: august 2005. Q-Club Situata pe plaja, cladirea cu 25 de nivele este un conglomerat alcatuit din 333 de apartamente de lux si sedii pentru firme. Evident, constructia dispune de toate dotarile unui complex de o asemenea anvergura, iar preturile se ridica la aproximativ 2 milioane USD pe unitate. In regim de inchiriere, cotatiile variaza intre 300 si 498 USD/zi. Mai mult de 70% dintre spatii sunt deja contractate.

The symphony
Douazeci si doua de etaje care vor insuma 338 de apartamente de lux, la preturi pornind de la 400.000 USD. The Symphony va fi compusa din doua corpuri de cladire, legate printr-un pasaj in care vor functiona magazine, centre de sanatate si sali de sport. Constructia va fi plasata intr-un mediu extrem de atragator.

EXPERTS

Tanarul oras si marea
Elementul care a dus la inflorirea orasului Fort Lauderdale a fost oceanul. „Explozia“ s-a petrecut cu vreo doua decenii in urma, cand asezarea era inca doar un satelit al marelui Miami. Atlanticul s-a dovedit un partener de nadejde, alaturi de care orasul s-a dezvoltat incredibil. Fort Lauderdale a crescut futurist, printre canale si lacuri, cu sosele si autostrazi pentru mileniul al treilea, cu parcari rezolvate exemplar, subteran si in cladiri-turn robotizate, cu hoteluri elegante si cu cladiri rezidentiale somptuoase, langa intrarea carora acosteaza iahturi si taxiuri acvatice.

Au fost asimilate si speculate materiale si tehnologii de ultima generatie. Intentia arhitectilor a fost sa personalizeze volumele si fatadele, dar realizarea ramane adesea discutabila. Discutabila este si coerenta imaginii urbane – silueta orasului si relatia sa cu mediul. Reusita insa, dat fiind publicul-tinta, conteaza mai putin.

Faptul ca numara doar 167.000 de locuitori te face sa te gandesti la el ca la o urbe conservatoare, sufocata de stereotipii provinciale. Numai ca la Fort Lauderdale se scrie nu doar povestea unei asezari americane tinere, ridicata la rangul de oras in 1911, ci si istoria arhitecturii urbane a viitorului.

In Venetia Americii, zeci de proiecte de cladiri luate parca dintr-un manual de arhitectura futurista s-au mutat intr-un ritm ametitor de pe plansetele designerilor pe platformele de executie. Beneficiind de circa 3.000 de ore insorite anual, Fort Lauderdale este in primul rand un loc de relaxare si de distractie pentru oamenii cu bani, dar si unul dintre cele mai importante centre de afaceri ale lumii. Arhitectii au speculat aceasta dubla oportunitate si s-au gandit sa ridice, pentru domnii cu mansete albe, vile si cladiri pe masura conturilor lor din banci. Fara economie de materiale si cu o mare risipa de idei si de solutii avangardiste.

Las Olas Grand La jumatatea anului 2005, acest modern imobil de lux cu 38 de etaje si 211 resedinte, ale caror suprafete variaza de la 500 la 2.000 de metri patrati, isi va primi proprietarii. Preturile pornesc de la 1,35 milioane si ajung la 1,93 milioane USD/apartament. Vederea spre ocean si accesul la clubul dotat cu centru de sana­tate si piscina justifica nivelul ridicat al preturilor. Sau vi se pare ca e prea mult?

Las Olas River House Cu cele 42 de etaje ale sale, aceasta este cea mai inalta cladire din Fort Lauderdale. Deja mare parte dintre cele 280 de resedinte au fost contractate. Preturile variaza intre 590.000 si 2 milioane USD, dar pot atinge si 4 milioane pentru una dintre cele 12 vile situate in parcul din vecinatatea cladirii. Constructia este agrementata cu gradini terasate, piscine si piste de minigolf. Las Olas River House dispune de toate serviciile (spalatorie, room service, cabinete medicale etc.), dar si de un business center complet echipat.

La Rive Situata in centrul orasului, noua cladire cu 10 etaje a fost inaugurata la inceputul acestui an si insumeaza 37 de resedinte. Regimul pentru care a fost conceputa La Rive este unul hotelier. Fiecare locatar are acces in apartamentul sau direct din ascensor, iar terasele sunt veritabile gradini in miniatura. Un club privat si o piscina tropicala stau la dispozitie pentru petrecerea timpului liber. Fiecare apartament are sauna si jacuzzi proprii. Pretul unei camere este de 600 USD/noapte.

Landings at Las Olas Din aceasta locatie privilegiata se va putea pleca fie cu automobilul, fie cu iahtul. In plus, pontoanele din fata intrarii vor putea fi folosite pentru plaja. Apartamentele vor costa in jur de 1,5 milioane de dolari fiecare, iar in cazul inchirierii lor, costurile se vor ridica la 700 USD/noapte. Dupa cum arata, merita!

Aquazul Viata plina de culoare, calm si intimitate, cu doar patru resedinte pe etaj, fiecare cu ascensorul sau privat. Toate dotarile sunt de cel mai inalt nivel. Pe cele 23 de etaje vor locui 80 de familii. Toate usile (interioare, exterioare) si ferestrele vor fi realizate dintr-o sticla speciala, care isi schimba culoarea in functie de intensitatea luminii solare. Pardoselile si scarile vor fi realizate din granit. Preturile vor varia intre 700.000 si 800.000 USD, iar pentru penthouse-uri, intre 1 si 2 milioane USD.

Il Lugano Regimul acestei cladiri cu 29 de etaje este in mare parte hotelier (200-600 de dolari camera/zi). Pretul unui penthouse variaza de la 1,6 la 5 milioane USD, iar cladirea este ocupata deja in proportie de 90%, un singur penthouse fiind inca disponibil in momentul scrierii acestor randuri. Dar, in ritmul in care se vand apartamentele de lux la Fort Lauderdale, s-ar putea ca, la ora cand cititi aceasta informatie, pe usa respectivului penthouse sa stea deja scris „Adjudecat“. Contra „modicei“ sume de 3,5 milioane USD.

Foto: Photoland

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
NASA nu renunță și vrea să introducă un fus orar pe Lună
NASA nu renunță și vrea să introducă un fus orar pe Lună
ProMotor lansează episodul #54 din „Podcast cu Prioritate” alături de Bogdan Stelea
ProMotor lansează episodul #54 din „Podcast cu Prioritate” alături de Bogdan Stelea
O nouă specie de „rechin fantomă” în mările din Australia și Noua Zeelandă
O nouă specie de „rechin fantomă” în mările din Australia și Noua Zeelandă
Zeci de mii de papagali și-au dezlănțuit furia și au atacat un orășel din Argentina
Zeci de mii de papagali și-au dezlănțuit furia și au atacat un orășel din Argentina
Microplasticele ar putea ajunge în creierul oamenilor și prin respirație
Microplasticele ar putea ajunge în creierul oamenilor și prin respirație
Dragos Anastasiu: „Banul e doar o consecință a faptelor tale bune”. Lecție deschisă despre succesul în afaceri, în EXCLUSIVITATE, la „Altceva cu Adrian Artene”
Dragos Anastasiu: „Banul e doar o consecință a faptelor tale bune”. Lecție deschisă despre succesul în afaceri, ...
Ce efecte a descoperit un studiu în cazul tinerilor hărțuiți în liceu?
Ce efecte a descoperit un studiu în cazul tinerilor hărțuiți în liceu?
Test de cultură generală. Care este diferența dintre vreme și climă?
Test de cultură generală. Care este diferența dintre vreme și climă?
Soarele s-a dezlănțuit din nou! O furtună geomagnetică puternică lovește astăzi Pământul
Soarele s-a dezlănțuit din nou! O furtună geomagnetică puternică lovește astăzi Pământul
Gară importantă din Germania, închisă din cauza unui bărbat suspect de infecție cu un virus periculos
Gară importantă din Germania, închisă din cauza unui bărbat suspect de infecție cu un virus periculos
SUA au criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU
SUA au criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU
Câți ani de închisoare riscă medicul acuzat de moartea lui Matthew Perry?
Câți ani de închisoare riscă medicul acuzat de moartea lui Matthew Perry?
I-a uimit pe toţi cu raţionamentele sale logice. Românul care în liceu îşi ajuta familia din bursa de studiu, iar la 27 de ani era unul dintre marii matematicieni ai lumii
I-a uimit pe toţi cu raţionamentele sale logice. Românul care în liceu îşi ajuta familia din bursa de studiu, iar la ...
O statuie de 13 metri înălțime cu Donald Trump dezbrăcat, expusă în drum spre Las Vegas
O statuie de 13 metri înălțime cu Donald Trump dezbrăcat, expusă în drum spre Las Vegas
Aproape 200.000 de SUV-uri rechemate de Jeep din cauza riscului de incendiu
Aproape 200.000 de SUV-uri rechemate de Jeep din cauza riscului de incendiu
Cum s-a desfășurat cel mai mare efort de dezinformare al Rusiei de după Războiul Rece?
Cum s-a desfășurat cel mai mare efort de dezinformare al Rusiei de după Războiul Rece?
Schimbare majoră de strategie la Microsoft! Gigantul tehnologic renunță la HoloLens
Schimbare majoră de strategie la Microsoft! Gigantul tehnologic renunță la HoloLens
Expediția de acum două secole al cărei căpitan a fost mâncat de echipaj
Expediția de acum două secole al cărei căpitan a fost mâncat de echipaj