Home » D:News » 3 semne ciudate care indică deshidratarea

3 semne ciudate care indică deshidratarea

3 semne ciudate care indică deshidratarea
Publicat: 25.06.2016
Corpul uman are nevoie în permanenţă de fluide pentru a funcţiona corespunzător, iar dacă nu este hidratat pe întreaga perioadă a zilei, atunci vor putea fi observate câteva semne destul de evidente ale deshidratării: durerile de cap, pielea uscată sau setea permanentă.
Se pare că există şi alte semne pe care încă nu le-am luat în calcul deşi sunt plasate în categoria semnelor ciudate.
 
Ai o respiraţie urât mirositoare.  Deşi pare ciudat, saliva are şi ea proprietăţile sale de a lupta împotriva bacteriilor. Atunci când eşti deshidratată, nivelul salivei scade, iar gura ta nu va mai fi capabilă să lupte împotriva germenilor care produc acel miros. Dacă observi că respiraţia ta are un miros ciudat, încearcă să bei cât mai multă apă.
 
Ai poftă de mâncare. În momentul în care începi să ai pofte de mâncare, deşi ai luat o gustare recent, acesta este un semn al deshidratării. Din lipsa apei, creierul primeşte semnale cum că ai simţi nevoia de a mânca ceva şi nu de a consuma lichide.
 
Pielea nu mai are aceeaşi elasticitate. Dacă piele de pe mână, în timp ce tragi de ea, revine la poziţia iniţială mult mai încet decât de obicei, acesta poate fi un semn al deshidratării. Din lipsa apei, pielea tinde să-şi piardă elasticitatea.
 
Sursa: One.ro
 
 
                                             Motivul surprinzător pentru care adolescentele din Australia se apucă de fumat
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase