Home » D:News » De ce avem nevoie de probiotice

De ce avem nevoie de probiotice

De ce avem nevoie de probiotice
Publicat: 15.07.2016
Probioticele ne pot fi de ajutor în diverse probleme digestive.
Cercetările au demonstrat că pot fi de folos în cazul persoanelor care suferă de sindromul colonului iritabil, în cazul alergiilor, au rol în sistemul imunitar şi au legătură cu slăbirea.
 
Iată pe scurt care sunt beneficiile probioticelor:
 
Sindromul colonului iritabil
 
Această afecţiune greu de tratat vine la pachet cu simptome precum durerile abdominale, crampe, balonare, diaree şi constipaţie. A existat un studiu în cadrul căruia s-a descoperit că femeile care sufereau de sindromul colonului iritabil au experimentat o ameliorare a unora dintre simptome precum durerile abdominale în urma consumului de Bifidobacterium infantis.
 
Alergii
 
În cazul alergiilor studiile sunt încă în stare incipientă, însă aexistat un studiu important  care a evidenţiat relaţia dintre consumul de probiotice la femeile însărcinate şi o reducere de 30% a apariţiei eczemei la sugari (semn ce precede apariţia alergiilor). Cercetătorii au ales femei cu un istoric al alergiilor sezoniere – sau ai căror parteneri se confruntau cu alergii sezoniere. Sugarii care au primit probiotice in-vitro au prezentat, de asemenea, un nivel cu 50% mai ridicat al inflamaţiei ţesuturilor, fapt ce se consideră a stimula sistemul imunitar, reducându-se, astfel, incidenţa alergiilor.
 
Sănătatea femeilor
 
Asemeni tractului digestiv, şi vaginul se bazează pe un echilibru între bacteriile bune şi rele. Când acest echilibru dispare, poate apărea una dintre cele două infecţii neplăcute: vaginita bacteriană şi infecţiile cu fungi. De fapt, vaginita bacteriană poate genera infecţii cu fungi.
 
Câteva studii restrânse au identificat că Lactobacillus acidophilus poate ajuta la prevenirea infecţiilor, la tratarea infecţiilor active, putând preveni apariţia acestora sau ajutând în tratamentul cu antibiotice, deşi trebuie să menţionăm că probioticele au fost administrate vaginal şi nu oral, prin alimentaţie. Probioticele pot juca un rol important pentru sănătatea maternă, femeile însărcinate fiind afectate frecvent de infecţiile vaginale, vaginita bacteriană fiind una dintre cauzele naşterilor premature. Ceea ce face ca probioticele să fie un potenţial ameliorator al sănătăţii fetale.

Citeşte continuarea articolului pe csid.ro

Vă mai recomandăm şi: Japonezii au inventat endoscopul-capsulă, capabil de auto-propulsie prin corpul uman

                                            Cum ne manipulează formele de viaţă care trăiesc în noi: ipoteza tulburătoare a unor cercetători

                                            Cum arăţi pe dinăuntru? Iată ce filmează o cameră video pe care o înghiţi ca pe o pilulă (VIDEO)

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase