Home » D:News » Descoperire de proporţii în SUA: este cel mai mare petrolifer

Descoperire de proporţii în SUA: este cel mai mare petrolifer

Descoperire de proporţii în SUA: este cel mai mare petrolifer
Publicat: 23.11.2016
În Texas, a fost descoperit un bazin petrolier care, exploatat, ar însemna echivalentul a 20 de miliarde de barili. Acest depozit este cel mai mare descoperit vreodată pe teritoriul SUA şi valorează circa 900 de miliarde de dolari.

Potrivit celor spuse de cei de la Expertiza Geologică a Statelor Unite, în acest depozit localizat în Bazinul Permian din Texasul de Vest se găseşte şi o vastă rezervă de gaze naturale, iar acest lucru ar însemna că avem de-a face cu încă o sursă de gaze cu efect de seră.

Cu toate că mulţi membri ai organizaţiilor pentru mediu speră ca petrolul să rămână în acel depozit, este lesne de înţeles că acesta va fi exploatat. Mai mult, nivelul de petrol existent reprezintă un aspect dificil, iar unele estimări afirmă că în 37 de ani petrolul nu va mai putea fi folosit în beneficiul oamenilor, ceea ce înseamnă că SUA mai dispune de o medie de 1,14 trilioane de barili de petrol, cu o rată a consumului de 1.200 de barili pe secundă. Dacă aceste 20 de miliarde de barili sunt adăugate acestui calcul, asta înseamnă că americanii dispun de încă 193 de zile de folosire a petrolului în interesul lor.

Sursa: IFL Science

Citeşte şi:

Venezuela are mai mult petrol decat Arabia Saudita

Petrolul ecologic există! Să fie acesta combustibilul viitorului?

Combustibili identici cu cei fosili au fost produsi in laborator

Zona arctica ascunde 90 de miliarde de barili de petrol

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase