Prima pagină D:News


Beţi ceaiul sau cafeaua foarte fierbinte?! Un studiu arată că acestea pot duce la apariţia cancerului

Alexandru Voiculescu | 03.07.2017 | ● Vizualizări: 1136
Credit: Wikimedia Commons     + zoom
Galerie foto (1)

Conform unui studiu efectuat de ”International Agency for Research on Cancer” (IARC), băuturile fierbinţi pot cauza cancer.

Totuşi, din fericire, temperatura băuturilor fierbinţi consumate în mod normal este prea mică, precizează Curiosity.

„Foarte fierbinte” nu este tocmai un termen ştiinţific. Cercetătorii implicaţi în acest studiu au ajuns la concluzia că băuturile de 65 de grade Celsius sau mai mult prezintă risc de apariţie a cancerului. De cele mai multe ori, băuturile calde din comerţ se găsesc sub aceste temperaturi.

Băutura care a fost în atenţia cercetătorilor a fost maté, o băutură populară în Ameria de Sud, Asia şi Africa, care este băută în mod tradiţional foarte fierbinte. Conform American Cancer Society, există o legătură între această băutură şi cancerul de esofag, dar doar când a fost servită la temperaturi foarte înalte. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cât de fierbinte este fulgerul?

Reguli de bază pentru prepararea corectă a ceaiului

Superalimentul vechi de sute de ani şi foarte popular în prezent. Care sunt efectele consumului de ceai Matcha

8 efecte ale consumului de cafea asupra organismului