Home » D:News » În ce ţări europene poţi merge dacă nu agreezi fumul de ţigară. Ţările din UE cu cele mai restrictive legi în acest sens

În ce ţări europene poţi merge dacă nu agreezi fumul de ţigară. Ţările din UE cu cele mai restrictive legi în acest sens

În ce ţări europene poţi merge dacă nu agreezi fumul de ţigară. Ţările din UE cu cele mai restrictive legi în acest sens
Publicat: 11.09.2017
Indexul stabileşte astfel care sunt cele mai restrictive locuri pentru mâncat, băut, fumat şi fumat ţigări electronice în Uniunea Europeană.

Compania de cercetare IEA (Institute of Economic Affairs) a publicat indexul The Nanny-State Index pentru anul 2017; acesta compară statele membre UE în ceea ce priveşte restricţiile existente în cadrul acestora pentru consumul de alcool, nicotină, mâncare şi băuturi carbogazoase, scrie Mediafax.

Potrivit Business Insider, din 28 de ţări, Finlanda se află pe locul I în acest clasament, cu 51,6 puncte; Regatul Unit se află pe al doilea, cu 37,4 puncte. Republica Cehă, Germania şi Slovacia sunt statele cu cele mai puţine restricţii.

România se află în partea de jos a clasamentului, pe locul 22, fiind una dintre cele opt ţări cel mai puţin restrictive (alături de Austria, Olanda, Luxemburg, Slovacia, Germania).

2016 a fost un an prost pentru cei care vapează, în contextul în care 11 ţări interzic acum folosirea ţigaretelor electronice oriunde este interzis şi fumatul – Finlanda, Luxemburg, Ungaria şi Polonia sunt statele care au abordat cel mai recent această politică.

Finlanda are acum cea mai restrictivă legislaţie în ce priveşte ţigările electronice şi se află în capul listei şi când vine vorba despre alcool; este urmată de Suedia. Pe de altă parte, Finlanda a renunţat la taxele pe produsele de cofetărie, ciocolată şi îngheţată în ianuaraie 2017.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase