Home » D:News » Concluzie surprinzătoare a unui studiu: viaţa amoroasă poate fi distrusă de al doilea sistem imunitar

Concluzie surprinzătoare a unui studiu: viaţa amoroasă poate fi distrusă de al doilea sistem imunitar

Concluzie surprinzătoare a unui studiu: viaţa amoroasă poate fi distrusă de al doilea sistem imunitar
Publicat: 13.05.2018
Deşi sistemul imunitar psihologic este cunoscut de aproximativ un deceniu, noţiunea că oamenii şi alte animale îşi schimbă comportamentul pentru a evita boli a fost demonstrată în sute de studii. Acest sistem poate fi motivul care te face să te simţi obligat să te muţi atunci când persoana de lângă tine tuşeşte sau strănută sau atunci când eşti dezgustat de anumite mirosuri. Noul studiu arată că aceste reacţii pot fi responsabile pentru ruinarea unei întâlniri.

„Am găsit că atunci când sistemul imunitar psihologic a fost activat, acesta înfrâna dorinţa noastră de a crea legături sociale”, a precizat autorul studiului Natsumi Sawada, psiholog la McGill University din Canada.

În cadrul studiului, Sawada şi colegii săi au recrutat mai multe sute de participanţi cu vârstele cuprinse între 18 şi 35 de ani, care erau singure şi heterosexuale, pentru a participa la un experiment ce includea întâlniri faţă în faţă sau online de tipul ”speed-dating”, relatează Live Science.

Înainte de începerea efectivă a experimentului, participanţii au completat un chestionar care măsura ceea ce savanţii au numit PVD (perceived vulnerability to disease) – cât de atentă era o anumită persoană la murdăria şi răspândirea germenilor. Spre exemplu: „evit să folosesc telefoanele publice din cauza riscului de a contracta ceva de la utilizatorii anteriori”.

Din fiecare experiment a reieşit că cei care acordau mai multă atenţie acestui aspect au fost evaluaţi ca fiind mai neprietenoşi şi mai neatractivi. De asemenea, germofobii s-au simţit mai puţin romantici faţă de restul.

Rezultatele sugerează că, dincolo de ce gândim şi simţim conştient sau inconştient faţă de alţii, există factori în plus pe care se poate să nu-i luăm în considerare – precum frica de a te îmbolnăvi – care pot influenţa modul în care comunicăm cu persoanele din jur”, a adăugat Sawada.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sistemul imunitar îţi poate controla comportamentul social. Ce au descoperit cercetătorii

Ce fac cuplurile care au o viaţă sexuală împlinită?

Legătura surprinzătoare dintre orientarea politică şi viaţa sexuală. Rezultatul neaşteptat al unui studiu realizat pe 19.000 de persoane

Cum îţi sabotezi sistemul imunitar şi ce trebuie să faci pentru a opri acest lucru

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase