Home » D:News » Remdesivir a redus cu 62% riscul mortalităţii în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus

Remdesivir a redus cu 62% riscul mortalităţii în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus

Remdesivir a redus cu 62% riscul mortalităţii în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.07.2020

Medicamentul Remdesivir, produs de Gilead Sciences, a redus cu 62% riscurile mortalităţii în cazul pacienţilor bolnavi de Covid-19, conform unor noi rezultate anunţate de compania farmaceutică americană, informează agenţia de presă Bloomberg.

Noua analiză a comparat datele obţinute în etape târzii ale bolii cu tratamentele aplicate la nivel real. Compania americană Gilead Sciences va prezenta oficial rezultatele la Conferinţa virtuală Covid-19, programată în cadrul Conferinţei internaţionale pe tema SIDA.

Potrivit datelor generale prezentate vineri, rata mortalităţii la pacienţii trataţi cu Remdesivir a fost de 7,6% în a 14-a zi de tratament, comparativ cu 12,5% în cazul pacienţilor netrataţi cu Remdesivir. Analiza arată şi că 74,4% dintre pacienţii trataţi cu Remdesivir s-au vindecat până în a 14 zi, faţă de 59% care nu au beneficiat de acest tratament.

Peste 300 de pacienți au fost tratați cu Remdesivir în cadrul unui test clinic

Analiza comparativă a inclus 312 pacienţi trataţi cu Remdesivir în cadrul unui test clinic de lungă durată şi alţi 818 pacienţi cu aceeaşi severitate a bolii care au primit îngrijiri medicale standard, fără Remdesivir, transmite Mediafax.

Valoarea acţiunilor Gilead Sciences a crescut cu 2,1%, atingând nivelul de 76,25 de dolari la New York până la ora 9.34 (16.34, ora României).

Remdesivir a primit în regim de urgenţă, în mai, licenţa de a fi utilizat ca medicament anti-Covid-19 în SUA.

Totodată, Statele Unite au cumpărat recent aproape întreaga rezervă globală de Remdesivir, unul dintre singurele două medicamente dovedite că ar funcţiona în tratarea COVID-19.

SUA au cumpărat aproape întreaga rezervă globală de Remdesivir

Medicament creat anterior împotriva Ebola, Remdesivir a demonstrat că reduce timpul de recuperare pentru pacienţi infectaţi cu COVID-19. Acesta este produs în exclusivitate de gigantul farmaceutic Gilead Sciences.

Administraţia Trump a anunţat că a cumpărat 500.000 de doze de Remdesivir. Acest nivel reprezintă întreaga producţie Gilead pentru luna iulie, precum şi 90% din producţia companiei pentru august şi septembrie.

Decizia SUA de a cumpăra stocuri de medicamente va afecta întreaga lume, întrucât nimeni nu va mai găsi Remdesivir în următoarele luni.

Departamentul de Sănătate din cadrul administraţiei SUA l-a lăudat pe Donald Trump, susţinând că a încheiat „o tranzacţie foarte bună”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase