Home » Istorie » Trei mituri false despre Antichitate. Care este adevărul din spatele orgiilor romanilor şi al democraţiei greceşti

Trei mituri false despre Antichitate. Care este adevărul din spatele orgiilor romanilor şi al democraţiei greceşti

Publicat: 10.07.2016
Fie că vorbim despre creştinism, Roma Antică sau despre Grecia, în fiecare au apărut mituri pe care le cunoaştem şi astăzi.

1.Romanii erau înnebuniţi după orgii

Majoritatea oamenilor asociază romanii cu orgiile, însă în realitate era vorba doar despre zvonuri. De fapt, romanii nu vorbeau foarte des despre acest aspect, cuplurile făceau sex doar noaptea în întuneric complet, în mare parte fiind îmbrăcaţi. Desigur romanii bogaţi făceau sex în faţa servitorilor, însă pe atunci servitorii erau consideraţi ,,mobilă” care trebuiau doar să aducă cele necesare. După cum s-a constatat, romanii întâmpinau probleme şi în momentul în care încercau să plănuiască o orgie  Unul dintre cele mai puternice mituri este cel în care Hercule dezvirginează cele 50 de fete ale regelui grec într-o singură noapte. Primii creştini au inventat orgia pentru a promova noile lor credinţe.

Astfel, oricine avea relaţii amoroase în alte poziţii decât cele care erau considerate normale, pentru aceea vreme, practica orgia. Desigur, aceştia au afirmat că astfel de practici se petreceau în casele bogaţilor. Pentru implementarea mult mai puternică a creştinismului, practicile au fost blamate ca mai apoi să nu mai fie practicate.

2. Creştinii s-au martirizat în Colosseum, fiind mâncaţi de lei

Mitul conform căruia romani aruncau la lei toţi creştinii doar pentru amuzament este fals. Deoarece nu există nici o probă care să ateste faptul că practicanţii creştinismului au fost martirizaţi în Colosseum. În perioada în care se credea că Împăratul Nero persecută creştinii în Colosseum, clădirea nici nu fusese constrută. Însă există nenumărate poveşti ale  martirilor, sfinţilor, apostolilor, care au murit mâncaţi de lei, ucişi sau arşi pe rug. Adevărul este că toate poveştile provin din scrierile creştinilor.  

,,Actele martirilor” erau poveşti despre începuturile creştinismului, când femeile şi bărbaţii au propovăduit cuvântul lui Dumnezeu, îndurând torturi şi suferinţe. Scrierile din ,,Actele martirilor” pot fi comparate cu poveştile lui Harry Potter de astăzi, acestea satisfăceau dorinţa cetăţenilor de ficţiune. În secolul XVIII, cartea a fost utilizată de mai mulţi papi pentru a declara Colosseumul un loc pătat de sângele martirilor, care nu ar trebui distrus.

3. Grecia antică era un loc al libertăţii

Înainte ca Imperiul Roman să cucerească lumea, logica şi civilizaţia erau mereu prezente în Grecia antică, ţara era considerată leagănul umanităţii. Însă realitatea este că zona era una în plin război. Grecii antici au executat cele mai luminate minţi ale erei, precum Socrate. În peninsula Elenă existau în aceea perioadă peste 1.000 de oraşe, fiecare având ,,banda” sa.

Fiecare bandă avea armate, guvernământ şi religie proprie. În perioada respectivă se practica sclavagismul. Grecia deţinea cel mai mare număr de sclavi, iar democraţia a durat doar două secole, De asemnea, nici Platon, Socrate sau Aristotel nu erau încântaţi de această formă de guvernământ. Lucrările intelectualilor din perioada respectivă au ajuns foarte greu în alte ţări, în primul rând din cauza rivalităţii dintre oraşe, oamenii luminaţi erau în general fermieri sau oameni simpli care nu şi-au părăsit satul natal.

Sursa: Cracked

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase