Home » Istorie » Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?

Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?

Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?
Chopin, pe patul de moarte. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.05.2024

Scoaterea inimii înainte de înmormântare era o practică răspândită în Europa Medievală, mai ales în rândurile elitei, iar exemple de astfel de înmormântări au fost găsite tocmai până în secolul XII. Dar care mare compozitor a cerut să fie înmormântat fără inimă?

Polonezul Frédéric Chopin a fost și continuă să fie, fără nicio urmă de îndoială, unul dintre cei mai importanți compozitori din istorie. Dar marele compozitor a avut o cerință mai puțin obișnuită înainte de moarte.

Compozitorului îi era frică să nu cumva să fie înmormântat de viu. Astfel, în perioada în care locuia în Paris, polonezul a cerut ca inima să-i fie scoasă din corp după moarte și trimisă la Varșovia.

Chopin, înmormântat fără inimă

În 1894, sora compozitorului a onorat această cerință și a folosit un borcan cu alcool, posibil coniac, pentru a transporta organul, informează Enciclopedia Britanică.

Probabil cel mai important compozitor de muzică pentru pian, Chopin a fost considerat „un geniu muzical” încă din adolescență și a compus o varietate remarcabilă de piese.

A început să compună muzică înainte să știe să scrie

Frédéric Chopin s-a născut la data de 1 martie 1810 într-un sat din apropiere de Varșovia, Polonia. Tatăl său, Nicolae, era un francez care trăia de mulți ani în Polonia. Mama sa, de origine poloneză, avea origini nobile. La câteva luni după nașterea viitorului compozitor, familia s-a mutat la Varșovia.

Încă de mic copil, Chopin era pasionat de pian. A început lecțiile de pian la vârsta de 6 ani și a început să compună muzică înainte să știe să scrie. La vârsta de 8 ani, Chopin a concertat pentru un eveniment public de caritate, iar prima sa piesă muzicală a fost publicată pe vremea când avea 15 ani. Atunci când a absolvit liceul, la 17 ani, Chopin era deja recunoscut drept cel mai de seamă pianist al Varșoviei și un compozitor talentat.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ce au descoperit cercetătorii în părul lui Beethoven după 200 de ani de la moartea compozitorului?

George Frideric Handel, compozitorul preferat al lui Beethoven

Johannes Brahms, unul dintre cei mai mari compozitori ai epocii romantice

Jóhann Jóhannsson, unul dintre cei mai apreciați compozitori de film din ultimele decenii

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase