Home » Istorie » Oraşul în care timpul s-a oprit în 1943. Locuitorii au avut doar 28 de zile pentru a-l părăsi

Oraşul în care timpul s-a oprit în 1943. Locuitorii au avut doar 28 de zile pentru a-l părăsi

Publicat: 15.04.2017
Oraşul Tyneham a fost abandonat încă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Oraşul Tyneham, din Marea Britanie, a fost părăsit în 1943, când aliaţii au ajuns în zonă, notează The Vintage News. 

Ultimul locuitor care a părăsit oraşul a fost Helen Taylor care a lipit o scrisoare pe uşa bisericii ,,Vă rog trataţi biserica şi casa cu grijă. Ne-am oferit casele, unde mulţi dintre noi am trăit timp de mai multe generaţii, pentru a vă ajuta să câştigaţi războiul, ne vom întoarce într-o zi şi vă vom mulţumi că aţi tratat oraşul nostru cu blândeţe.”

Sursa: Vintage News

În noiembrie 1943, locuitorii au primit cererea de a părăsi oraşul în 28 de zile, deoarece zona trebuia utilizată pentru antrenarea trupelor. Pe 17 octombrie 1943, ultimul localnic care a părăsit locul a crezut că într-o zi se va reîntoarce înapoi. Din nefericire acest lucru nu a mai fost posibil. 

La câţiva ani după război din întregul oraş au rămas neatinse doar şcoala şi biserica.  Foştii membri ai oraşului pot însă să mai fie îngropaţi în cimitirul din zonă. 

La 92 de ani, fosta localnică Helen Taylor afirmă că nu este supărată pe armată ,,Am plecat de bună voie, am făcut acest act pentru a ajuta armata în timpul războiului.”

Sursa: Vintage News

În prezent, localitatea aparţine armatei, însă poate fi vizitată de public în weekend şi în timpul sărbătorilor publice. Deşi măsura trebuia să fie temporară, doar pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial, din 1948 pământul a rămas în custodia armatei, de atunci fiind utilizat pentru antrenamentele militare.

 Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase