Home » Istorie » Un turn realizat din peste 650 de cranii a fost descoperit în Mexic. Acesta ar putea rescrie istoria Imperiului Aztec

Un turn realizat din peste 650 de cranii a fost descoperit în Mexic. Acesta ar putea rescrie istoria Imperiului Aztec

Un turn realizat din peste 650 de cranii a fost descoperit în Mexic. Acesta ar putea rescrie istoria Imperiului Aztec
Publicat: 05.07.2017
Un turn realizat din cranii, descoperit în Mexico City, ridică noi întrebări privind ritualurile de sacrificare din Imperiul Aztec. Printre rămăşiţe, experţii au descoperit şi sute de cranii aparţinând femeilor şi copiilor.

Arheologii au descoperit peste 650 de cranii zidite într-un edificiu cilindric din apropierea sitului Marelui Templu din Mexico City, informează Reuters

Experţii consideră că structura face parte din turnul Huey Tzompantli, un turn din cranii masiv, care stârnea frica cuceritorilor spanioli atunci când oraşul a fost capturat de către Hernan Cortes. ,,Atunci când am început săpăturile, ne aşteptam să fie doar cranii ale bărbaţilor tineri, luptători din acea perioadă, dar faptul că rămăşiţele aparţin femeilor şi copiilor este straniu. Probabil a avut loc un eveniment necunoscut până în prezent, privind istoria Huey Tzompantli,” a declarat Rodrigo Bolanos, antropolog din cadrul investigaţiei. 

Turnul este unul dintre edificiile menţionate de către Andres de Tapia, unul dintre soldaţii spanioli care l-au ajutat pe Cortes să cucerească Mexicul în 1521. 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase