Home » Istorie » Texte cu tentă sexuală au fost descoperite în jurnalul Annei Frank

Texte cu tentă sexuală au fost descoperite în jurnalul Annei Frank

Texte cu tentă sexuală au fost descoperite în jurnalul Annei Frank
Publicat: 19.05.2018
Atunci când Anne Frank a fost arestată în ''anexa secretă'' în care se ascundea împreună cu familia sa, şi-a lăsat jurnalul în încăpere. Însă tânăra nu ştia pe atunci că va deveni un simbol al Holocaustului.

În prezent, o echipă de specialişti a anunţat descoperirea a două pagini din jurnalul său în cadrul locuinţei tinerei, din Amsterdam, ce dezvăluie o altă faţă a autoarei. 

Conform History, scrierile au fost descoperite în spatele unor pagini ce acopereau textul. În 2016, specialiştii au fotografiat pagini din jurnal, iar în prezent tehnologiile de imagistică avansate au dezvăluit textul prezent sub aceste pagini. 

Frank ar fi început iniţial să scrie pe pagini pe 28 septembrie 1942, însă apoi a scris: ”Voi utiliza aceste pagini pentru a scrie glume >”, a scris Frank. Alături de aceste glume a mai scris o lecţie imaginară despre sex şi câteva informaţii despre prostituate. ”La sfârşit afirmă despre tatăl său, Otto, că ar fi vizitat casele prostituatelor în perioada în care s-a aflat la Paris,” au scris membrii Casei Anne Frank. 

Nu este însă clar momentul în care Anne a scris fiecare porţiune din text. Pe vremea când avea 12 ani, Anne era interesată de sex şi relaţii, astfel ea a scris despre glumele cu tentă sexuală pe care le-a auzit, modul în care corpul ei se schimba şi sentimentele pe care ea le avea, din punct de vedere sexual faţă de persoane de acelaşi sex şi de sex opus. 

Notiţele tinerei despre sex nu au ajuns în primul jurnal publicat în engleză în 1952. Deşi Anne şi-a redactat jurnalul cu scopul de a-l publica, cartea sa a devenit cunoscută abia la opt ani după ce a murit de tifos în lagărul de concentrare Berger-Belsen. O parte dintre pagini au fost recuperate în 1986, iar în 1995 o variantă mai puţin cenzurată a fost publicată. 

Scrierile Annei cu tentă sexuală au sens deoarece, în cele 25 de luni în care s-a ascuns în anexă, ea s-a transformat din fată în femeie şi a avut chiar o relaţie cu Peter van Pels, un băiat ce s-a ascuns alături de familia Frank.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase