Home » Lumea digitală » O companie care produce vibratoare, obligată să plătească DESPĂGUBIRI de 2,9 milioane de dolari, după ce a monitorizat ilegal activitatea sexuală a clienţilor

O companie care produce vibratoare, obligată să plătească DESPĂGUBIRI de 2,9 milioane de dolari, după ce a monitorizat ilegal activitatea sexuală a clienţilor

O companie care produce vibratoare, obligată să plătească DESPĂGUBIRI de 2,9 milioane de dolari, după ce a monitorizat ilegal activitatea sexuală a clienţilor
Publicat: 18.03.2017
Standard Innovation Corp, compania canadiană care produce vibratorul inteligent We-Vibe, a acceptat să le plătească 3,75 milioane de dolari daune clienţilor nemulţumiţi de faptul că dispozitivul colecta, fără acordul lor, diferite informaţii.

Scandalul a început după ce o femeie a dat în judecată compania pe motiv că datele ei personale, dar şi informaţii despre cum foloseşte produsul, au fost colectate fără acordul ei, potrivit Go4it.

Procesul a fost deschis în statul Illinois din SUA. Femeia a acuzat compania că a colectat date despre modul în care setează vibratorul (ce tip de vibraţie foloseşte, data la care a folosit produsul), dar şi adresa ei personală de e-mail.

Standard Innovation a publicat un anunţ pe site-ul propriu în care a recunoscut că sunt colectate anumite date, cu scopul îmbunătăţirii produselor, dar că utilizatorii nu pot fi identificaţi după acestea, deoarece sunt agregate.

Modelul We-Vibe 4 Plus dispune de aplicaţie dedicată pentru smartphone şi poate fi controlat de la distanţă prin intermediul internetului. Dispozitivul se găseşte şi în magazine online din România, la preţul de aproximativ 500 de lei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase