Home » Lumea digitală » Cele mai ineficiente parole din 2017. Şi anul acesta în topul listei se află ”123456”

Cele mai ineficiente parole din 2017. Şi anul acesta în topul listei se află ”123456”

Publicat: 23.12.2017
De la anunţul Yahoo privind exitenţa unei breşe de date care a afectat milioane de utilizatori, până la recente atacuri WannaCry şi BadRabbid, în 2017 au avut loc alte câteva atacuri cibernetice masive.

În ciuda avertismentelor specialiştilor în securitate cibernetică, multe persoane încă folosesc parole extrem de slabe pentru a-şi proteja dispozitivele. Mail Online prezintă o listă cu cele mai nefericite parole alese de utilizatori în 2017. Peste 5 milioane de parole au fost aflate de hackeri anul acesta, în top fiind din nou parola ”123456”.

Lista prezintă o serie de parole ineficiente, dar care continuă să fie utilizate. Printre acestea se numără ”qwerty”, clasată pe locul patru, ”admin” pe locul 11 şi ”starwars” pe locul 16. 

Sursa: SplashData

”Deşi noile episoade ale francizei Star Wars sunt fantastice, o parolă cu acelaşi nume este extrem de slabă,” a declarat Morgan Slain, CEO din cadrul SplashData. 

Parolele mai sunt realizate şi pe baza numelelor sau al hobby-urilor. În top 50 cele mai ineficiente parole mai sunt regăsite şi nume de maşini, precum ”ferrari” sau ”mercedes”.

Sursa: SplashData

Raportul mai prezintă faptul că multe persoane încă utilizează parola ”parolă” pentru a-şi securiza contul. Bărbaţii fiind de 2,8 ori mai predispuşi să aleagă acest cuvânt. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase