Home » Știință » Ziua Culturii Extraterestre, celebrată în onoarea „vizitatorilor” care ar putea veni pe Terra

Ziua Culturii Extraterestre, celebrată în onoarea „vizitatorilor” care ar putea veni pe Terra

Ziua Culturii Extraterestre, celebrată în onoarea „vizitatorilor” care ar putea veni pe Terra
Publicat: 09.02.2016
"Tradiţia" a început în anul 2003, când Daniel Foley, un republican din Roswell, a primit aprobarea proiectului său legislativ în Camera Reprezentanţilor din SUA.

Ziua Culturii Extraterestre este celebrată marţi, fiind asociată unui eveniment bizar produs în anul 1947 în Roswell, statul american New Mexico, unde s-ar fi prăbuşit un Obiect Zburător Neidentificat (OZN), informează cotidianul The Telegraph.

„Ziua Culturii Extratereste” are loc anual, în a doua marţi din februarie, evenimentul fiind conceput pentru a „sărbători şi a onora toţi vizitatorii extratereştri din trecut, prezent şi viitor”.

„Tradiţia” a început în anul 2003, când Daniel Foley, un republican din Roswell, a primit aprobarea proiectului său legislativ în Camera Reprezentanţilor din SUA. Potrivit acestui proiect, extratereştrii ar fi contribuit la recunoaşterea statului New Mexico, asociat cu „micii oameni verzi”, odată cu presupusa prăbuşire a OZN-ului în 1947. Să parcurgem astfel o retrospectivă a acelei întâmplări care s-a transformat, ulterior, într-un real subiect pentru amatorii teoriilor conspiraţioniste.

Pe 8 iulie 1947 un obiect s-a prăbuşit lângă casa unui fermier din Roswell, New Mexico, în timpul unuei furtuni puternice.

Racher W.W. „Mack” a recuperat o parte a epavei de metal, iar mulţi martori asociaţi incidentului au remarcat proprietăţile neobişnuite ale acestora. „Ciudăţenia acestei foiţe de metal consta în faptul că atunci când îl îndoiai, iar apoi îi dădeai drumul, îşi recăpăta imediat forma originală”, ar fi spus William Brazel jr, fiul lui Mack, într-o declaraţie a martorilor.

Suspiciunile au fost alimentate după ce un ofiţer de informaţii al Forţelor Aeriene din Roswell, Walter Haut, a anunţat într-un comunicat de presă că un „disc zburător” a fost recuperat. Câteva ore mai târziu, în timp ce oamenii de ştiinţă ai guvernului au ajuns în zonă, s-a spus că un balon meteo s-ar fi prăbuşit.

Incidentul a fost dat uitării până în 1978, când fizicianul Stanton T. Friedman i-a luat un interviu maiorului Jasse Marcel, care fusese implicat în recuperarea epavei, în 1947. Maiorul Marcel pretindea că Administraţia SUA ar fi muşamalizat existenţa unei aeronave extraterestre, fapt ce a alimentat ani de zile teoriile conspiraţioniste. Într-o mărturisire pe patul de moarte, acesta ar fi declarat că balonul meteo era doar o muşumalizare a evenimentelor reale şi pretindea că ar fi văzut extratereştri.

În cartea sa „Zona 51”, sciitoarea Annie Jacobsen a înaintat teoria conform căreia Roswell a fost „un scenariu sovietic pentru a crea panică în SUA”.

„Au găsit corpuri de-a lungul aeronavei prăbuşite. Aceştia nu erau extratereştri. Nici măcar piloţi. Erau oameni asupra cărora se făceau experimente. Neobişnuit de micuţi pentru a fi piloţi, păreau mai degrabă copii. Fiecare avea sub 1,50 metri”, scria aceasta.

„Păreau deformaţi grotesc, dar toţi în acelaşi fel. Aveau capete neobişnuit de mari şi ochi supradimensionaţi”, potrivit lui Annie Jacobsen.

Forţele Armate Americane au publicat un raport asupra incidentului, în 1994. În document se preciza că epava făcea parte din codul unui proiect de crecetare pe nume MOGUL. MOGUL era un proiect secret făcut pentru a „determina stadiul armelor nucleare sovietice” folosind microfoane pentru a detecta undele de sunete de lungă distanţă.

Raportul Roswell, de 224 de pagini, realizat de Forţele Aeriene, stabilea că „extratereştrii” semnalaţi erau probabil manechine antropomorfe de testare transportate de baloane”.

„Suntem încrezători că, odată ce raportul este liber şi digerat de public, acesta va fi cel din urmă cuvânt asupra incidentului Roswell”, a declarat colonelul John Haynes, adjunctul şefului Comisiei de Revizuire şi Declasificare din Forţelor Aeriene americane.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase