Home » Știință » Veste EXCELENTĂ pentru bolnavii de diabet: transplantarea unui ”pancreas” artificial produce insulină

Veste EXCELENTĂ pentru bolnavii de diabet: transplantarea unui ”pancreas” artificial produce insulină

Publicat: 19.05.2017
Un nou tratament elaborat de cercetătorii de la ”University of Miami's Diabetes Research Institute” şi-a arătat eficienţa la o pacientă cu diabet de tipul I.

După ce i s-au transplantat celule producătoare de insulină în epiploon (parte din peritoneu, membrana care acoperă intestinele), femeia nu a mai avut nevoie de insulină prin injecţie, după un an de zile de la transplantarea celulelor, scrie Science Alert.

Prin utilizarea epiploonului, cercetătorii au evitat complicaţiile care aveau loc atunci când transplantau aceste celule în ficat.

Scopul pe termen lung este de a identifica o locaţie pentru un miniorgan care imită funcţiile pancreasului, numit BioHub. Bazat pe tratamentul încununat cu succes, epiploonul pare locul potrivit pentru acest organ artificial.

 

Aceasta este probabil cea mai bună veste pentru bolnavii de diabet de tipul I, o boală care afectează extrem de mulţi oameni şi care necesită o schimbare completă a stilului de viaţă. De asemenea, în anumite condiţii poate duce la orbire sau chiar la moarte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum putem să ţinem diabetul la distanţă

Cercetătorii sunt foarte aproape de găsirea tratamentului pentru diabetul de tip II. Testele pe şoareci au avut succes

Semnele care prevestesc diabetul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase