Home » Știință » Călătoria în timp este reală: cercetătorii au creat deja o maşină a timpului

Călătoria în timp este reală: cercetătorii au creat deja o maşină a timpului

Călătoria în timp este reală: cercetătorii au creat deja o maşină a timpului
Publicat: 04.06.2018
Călătoria în timp este un concept considerat de multe persoane ca parte din filmele SF. Conceptul există, însă nu sub forma unei porţi alimentate cu plutoniu prin care te plimbi în viitor şi trecut.

Călătoria în timp este posibilă, iar cercetătorii au realizat deja o maşină care face acest lucru. Conform teoriei relativităţii speciale a lui Albert Einstein, timpul este relativ în funcţie de viteza cu care te deplasezi. Acestea sunt bazele conceptelor din lumea reală privind călătoria în timp, informează Tech Times.

,,Cu cât te mişti mai repede prin spaţiu, cu atât timpul va trece mai lent,”  afirmă astrofizicianul Paul Sutter, din cadrul Universităţii din Ohio. El a adăugat că, deşi în filme este nevoie de concepte complicate pentru a călători prin timp, de fapt ai nevoie doar de o rachetă

Astronauţii ce se află pe Staţia Spaţială Internaţională, de pildă, se mişcă mult mai repede decât persoanele de pe Pământ. Ceea ce înseamnă că astronauţii îmbătrânesc puţin mai lent în spaţiu decât pe Pământ. Unul dintre călătorii în timp este cosmonautul Gennady Padalka ce a ajuns pe Pământ în septembrie 2015. În toată cariera sa, Gennady Padalka a petrecut 879 de zile în spaţiu. 

,,Atunci când Padalka a venit pe Pământ a descoperit că planeta se afla cu 1/44 dintr-o secundă în viitor”, a declarat fizicianul J. Richard Gott, din cadrul Universităţii Princeton. 

De asemenea, o maşină a timpului reală a fost deja construită. Nu arată precum cele din filme, dar este populară printre pasionaţii de ştiinţă, numele său fiind Large Hadron Collider. Acceleratorul de particule de la Geneva propagă protononi cu o viteză apropiată de cea a luminii, viteză ce face ca timpul relativ al protonilor să fie de 6.900 de ori mai lent în comparaţie cu cel resimţit de oameni. Practic, protonii sunt trimişi în viitor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase