Home » Știință » Folosirea apei de pe Lună ar putea să distrugă șansele cercetătorilor de a înțelege trecutul Lunii

Folosirea apei de pe Lună ar putea să distrugă șansele cercetătorilor de a înțelege trecutul Lunii

Folosirea apei de pe Lună ar putea să distrugă șansele cercetătorilor de a înțelege trecutul Lunii
NASA susține că potențialul științific al gheții selenare este prea mare pentru a fi pusă în pericol
Publicat: 27.08.2020

NASA susține că potențialul științific al gheții selenare este prea mare pentru a fi pusă în pericol.

Resursele naturale de pe Lună atrag din ce în ce mai mult atenția oamenilor de știință din diferite agenții spațiale, dar și a companiilor private. Aceste resurse ar putea fi folosite în locul celor de pe Terra, dar și pentru construirea unei colonii spațiale. Una dintre cele mai importante astfel de resurse este gheața care s-a format la polii Lunii.

Experții au prezentat ideea că această gheață de la poli ar putea fi recoltată și transformată apă potabilă. Acum, NASA susține că potențialul științific al gheții polare este prea mare pentru a o pune în pericol. Asta înseamnă simpla recoltare a unei părți din această gheață va duce la contaminarea restului, notează Futurism.

Noi reguli de protecție planetară

Recent, NASA a făcut public un nou set de reguli care trebuie respectate de către orice misiune robotizată sau cu echipaj uman care ajunge pe o altă planetă sau un satelit al acesteia. Acest nou regulament a declarat regiunile polare, unde se află depozitele de gheață, ca fiind extrem de importante din punct de vedere științific.

Directiva se aplică numai misiunilor realizate de către NASA, astfel încât alte agenții spațiale sau companii private, cum ar fi SpaceX sau Blue Origin ar putea totuși să exploateze depozitele de gheață ale Lunii. Dar acest lucru ar putea șterge, de asemenea, oportunități majore de a descoperi trecutul misterios al Lunii sau de a căuta semne de viață.

„Unele părți ale Lunii sunt foarte fragile, în special atmosfera selenară și părțile cele mai reci de la poli […] Activitatea umană extinsă poate modifica permanent aceste medii, ceea ce duce la o pierdere a informațiilor științifice pe care le pot oferi”, explică Paul Lucey, cercetător al Universității Hawaii.

Citește și:

Depozitele de apă de pe Lună ar putea avea vechimi şi surse diferite

A fost descoperit locul perfect pentru o colonie pe Lună? NASA a descoperit o reţea de tuneluri subterane ce ar putea conţine gheaţă

Ce resurse vor avea la dispoziție pe Lună astronauții?

SpaceX colaborează cu NASA pentru a identifica spaţii pentru amartizarea rachetelor Starship

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase