Home » Știință » Cum ar putea hormonii masculini responsabili pentru calviţie să ajute COVID-19 să atace celulele

Cum ar putea hormonii masculini responsabili pentru calviţie să ajute COVID-19 să atace celulele

Cum ar putea hormonii masculini responsabili pentru calviţie să ajute COVID-19 să atace celulele
Credit foto: Pixabay
Publicat: 09.06.2020

Oamenii de ştiinţă au constatat că hormonii masculini responsabili pentru calviţie ajută noul tip de coronavirus să atace celulele.

Descoperirea ar putea fi un factor major pentru a înţelege asocierea dintre numărul mare al deceselor cauzate de COVID-19 în rândul bărbaţilor şi calviţie.

Testele au fost efectuate de o echipă de cercetători din Madrid.

Cercetătorii din Madrid investighează interacţiunea dintre hormonii sexuali masculini şi coronavirus în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19. Specialiştii au asociat numărul ridicat al deceselor cauzate de coronavirus în rândul bărbaţilor cu calviţia. Numeroasele studii au constatat faptul că bărbaţii care au chelie suferă forme mai grave de Covid-19 decât ceilalţi.

Hormonii masculini, poarta de intrare a coronavirusului în organism

Oamenii de ştiinţă au catalogat hormonii masculini drept poarta de intrare a coronavirusului în organism, pentru că celulele responsabile în combaterea virusului nu îşi fac datoria, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor efectuate până în acest moment s-au desfăşurat în laborator. Dovezile s-au arătat contradictorii în cazul terapiilor pe bază de hormoni dacă au acelaşi impact asupra plămânilor ca şi în cazul celulelor prostatei.

În întreaga lume se caută soluții și tratamente pentru combaterea coronavirusului, pe lângă eforturile pentru dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient împotriva Covid-19.

În acest scop, cercetătorii din Shanghai  au anunțat că dezvoltă un tratament pe bază de anticorpi meniţi să neutralizeze virusul la persoanele asimptomatice. Noul tratament oferă speranţe atât persoanelor infectate, cât şi celor neafectate de virus.

Noul medicament experimental brevetat de Shanghai Junshi Biosciences şi Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe se numeşte JS016. Tratamentul a primit aprobarea Administraţiei Naţionale a Produselor Medicale pentru a începe demararea primei faze a studiilor clinice. Programul va testa tratamentul pe bază de anticorpi în persoanele sănătoase pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase