Home » D:News » Ouălor le-a scăzut colesterolul!

Ouălor le-a scăzut colesterolul!

Ouălor le-a scăzut colesterolul!
Publicat: 11.02.2011
Au cu 14% mai puţin colesterol faţă de cele ouate de găini în urmă cu un deceniu.

Un nivel mai scăzut de colesterol, dar mai multă vitamina D: oul
din zilele noastre este mult mai sănătos decăt
oul
din trecut, potrivit unui studiu american. Şi în timp ce
unii dintre cercetătorii americani încearcă să promoveze consumul
de ouă, susţinând că să mănânci un ou în fiecare zi este în regulă
(„eating one egg a day is ok”), după modelul mărului care ar ţine
medicul departe, nutriţioniştii protestează.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Agricultural
Research Service al Departamentului de Agricultură al Statelor
Unite, care au constatat că, faţă de ultimele analize ale
conţinutului nutriţional al oului, datând din 2002, acest produs
conţine la ora actuală o cantitate cu 14% mai scăzută de
colesterol, dar şi cu 64% mai multă vitamina D, implicată în
reglarea nivelului de calciu şi fosfor în organism. În studiul lor,
cercetătorii au analizat ouă provenite de la 12 ferme răspândite pe
întreg teritorul Statelor Unite. În mod deosebit, oul american
mediu al anului 2011 a reieşit a avea un conţinut de
colesterol
de 185 miligrame, în condiţiile în care limita
recomandată de nutriţionişti în dieta zilnică este de 300mg şi
respectiv 200mg pentru persoanele predispuse la boli
cardivasculare.

Cu declaraţiile făcute de Mitch Kanter, directorul executiv al
Egg Nutrition Center din Statele Unite, cel care susţine că a
consuma un ou în fiecare este un obicei alimentar cât se poate de
sănătos, alţi specialişti în nutriţie nu sunt însă de acord. Andrea
Ghiselli de exemplu, cercetător la Institutul Naţional de Cercetare
a Alimentelor şi Nutriţie din Italia (INRAN), consideră că decizia
de a consuma ouă zilnic poate fi una chibzuită doar dacă persoana
respectivă înlocuieşte cu ele carnea din dietă. „În cadrul unei
diete echilibrate nu poate fi susţinut consumul cotidian de ouă în
dauna celui de peşte şi legume”, afirmă Ghiselli. În opinia
acestuia, „alimentele trebuie privite întotdeauna din două
perspective: cea a aportului pe care-l aduc şi cea a altor alimente
esenţiale pe care le elimină din dietă”.

Sursa: Corriere della Sera

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Telescopul Webb a descoperit o galaxie spirală masivă de la începuturile Universului
Telescopul Webb a descoperit o galaxie spirală masivă de la începuturile Universului
Mitul medieval care ascunde una dintre cele mai profunde teorii despre sufletul uman
Mitul medieval care ascunde una dintre cele mai profunde teorii despre sufletul uman
O întâlnire străveche a Soarelui cu alte două stele a schimbat pentru totdeauna Sistemul Solar
O întâlnire străveche a Soarelui cu alte două stele a schimbat pentru totdeauna Sistemul Solar
Albert Einstein a avut dreptate: Timpul se scurge mai repede pe planeta Marte!
Albert Einstein a avut dreptate: Timpul se scurge mai repede pe planeta Marte!
Cel mai bătrân strămoș al rechinilor înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Cel mai bătrân strămoș al rechinilor înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Legendele uitate care au modelat miturile arturiene: Iosif din Arimateea și primii Vânători ai Graalului
Legendele uitate care au modelat miturile arturiene: Iosif din Arimateea și primii Vânători ai Graalului
Cum îi sprijinim pe cei care au pierdut pe cineva drag ori sunt la final de viață? Ghid empatic, bazat pe psihologie
Cum îi sprijinim pe cei care au pierdut pe cineva drag ori sunt la final de viață? Ghid empatic, bazat pe psihologie
Gardieni, creatori și simboluri ale puterii: Dragonii nu au fost întotdeauna personaje negative
Gardieni, creatori și simboluri ale puterii: Dragonii nu au fost întotdeauna personaje negative
Ce se întâmplă cu creierul atunci când lucrezi în echipă?
Ce se întâmplă cu creierul atunci când lucrezi în echipă?
Locul în care trăiești influențează ce greutate ai, arată un nou studiu
Locul în care trăiești influențează ce greutate ai, arată un nou studiu
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se supuneau legii
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se ...
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026