Prima pagină Cultura

Au trecut 57 de ani de când Marilyn Monroe i-a cântat ''Happy birthday mr. President'' lui Kennedy - VIDEO

Redactia Descopera.ro | 05.19.2019 | ● Vizualizări: 7767

Pe 19 mai 1962, cu doar câteva luni înainte să îşi ia viaţa, Marilyn Monroe a cântat la aniversarea preşedintelui american John Kennedy.

Momentul avea să intre în istorie, devenind unul dintre lucrurile care au consacrat-o pe celebra actriţă americană.Înainte ca filmarile la pelicula "Something's Got to Give" să fie reluate, Monroe a fost gasită moartă în casa ei din Los Angeles, SUA, în dimineata zilei de 5 august 1962.

Moartea actriţei, oficial înregistrată ca sinucidere prin administrarea unei supradoze de somnifere, a fost marcată de lipsa de profesionalism a anchetei poliţiei.

A devenit, astfel, o temă folosita frecvent în teoria conspiraţiei, fiind de notorietate legăturile dintre starul american şi fraţii Kennedy. Acest lucru nu a afectat, însă, statutul ei de model pentru arhetipul unui sex-simbol nemuritor.

Top 10 ipostaze celebre ale morţii

Descoperă vă prezintă şi alte semnificaţii istorice ale zilei de 19 mai:

1536 - A fost executată Anne Boleyn, a doua soţie a lui Henric al VIII-lea al Angliei (n. cca.1501).

1802 - Napoleon Bonaparte a înfiinţat ordinul ''Legiunea de Onoare'', recompensă pentru merite civile şi militare deosebite în serviciul Franţei.

1910 - S-a născut pictorul Ion Ţuculescu: “Pană de păun”, “Femei la seceriş” (d. 27 iulie 1962).

1929 - S-a înfiinţat Institutul Superior de Educaţie Fizică din România.

1939 - A încetat din viaţă poetul George Petcu (n. 13 ianuarie 1917).

1947 - S–a deschis Muzeul Zambaccian, cuprinzând colecţii de artă donate de colecţionarul şi criticul de artă Krikor Zambaccian.

1992 - Parlamentul a adoptat Legea audiovizualului, prin care se înfiinţa Consiliul Naţional al Audiovizualului.

1994 - Se semnează Acordul de schimb şi colaborare între ministerul Apărării Naţionale al României (Direcţia Topografică Militară) şi Departamentul Apărării al SUA (Agenţia Cartografică a Apărării) pentru întocmirea hărţilor topografice de navigaţie şi aeronavigaţie în domeniul geodeziei şi geofizicii, al datelor digitale, precum şi pentru materialele cartografice şi geodezice aferente.

1994 - A murit Jacqueline Kennedy Onassis, soţia preşedintelui american John F. Kennedy, asasinat în 1963.

1997 - Curtea Supremă de Justiţie a reabilitat 21 de intelectuali, printre care Constantin Noica, Alexandru Paleologu şi Nicolae Steinhardt.

2004 - Guvernul a aprobat un proiect de lege conform căruia, începând cu 1 iulie 2005, moneda naţională urmează să fie denominată prin tăierea a patru zerouri.