Home » Cultură » Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit premiul internaţional Formentor 2018, în valoare de 50.000 de euro

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit premiul internaţional Formentor 2018, în valoare de 50.000 de euro

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit premiul internaţional Formentor 2018, în valoare de 50.000 de euro
Publicat: 11.04.2018
Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit premiul internaţional Formentor pentru literatură pe 2018, pentru întreaga sa carieră, a anunţat juriul care decernează această distincţie, în valoare de 50.000 de euro, reunit luni, la Buenos Aires, Argentina, transmite AFP.

„În operele sale, pune în evidenţă realitatea cartografierii memoriei, libertatea imaginaţiei şi motivarea dorinţelor” – acesta este argumentul pentru care juriul a decis să ofere premiul Formentor poetului, romancierului, criticului literar şi jurnalistului român în vârstă de 61 de ani.

Ceremonia de înmânare a premiului va avea loc peste câteva luni, după lansarea noii ediţii a „Conversaţiilor literare Formentor”.

Juriul a fost format din scriitorii spanioli Andrés Ibañez şi Francisco Ferrer Lerín, autoarea şi traducătoarea franceză Aline Schulman şi argentinianul Alberto Manguel, laureatul premiului Formentor pe 2017. Juriul a fost prezidat de editorul şi jurnalistul spaniol Basilio Baltasar.

Aceasta este pentru prima dată când juriul premiului Formentor se reuneşte în Argentina.

Premiul Formentor este decernat de editura spaniolă Seix Barral.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase