Home » Cultură » Marii câştigători ai Festivalului de la Locarno. Cine a primit Leopardul de Aur

Marii câştigători ai Festivalului de la Locarno. Cine a primit Leopardul de Aur

Marii câştigători ai Festivalului de la Locarno. Cine a primit Leopardul de Aur
Publicat: 12.08.2018
"A Land Imagined", o producţie Singapore/ Franţa/ Olanda regizată de Yeo Siew Hua, a primit premiul Leopardul de Aur la cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno, Elveţia, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

PERSEIDE 2018. Cea mai spectaculoasă ploaie de meteori are loc astăzi. Cum le poţi urmări pe cerul României

Filmul prezintă povestea unui muncitor în construcţii din China, care este dat dispărut în timp ce lucra în Singapore, iar un poliţist trebuie să se pună în pielea unui migrant pentru a afla adevărul despre acest caz, potrivit Mediafax.

Anul trecut, premiul Leopardul de Aur a revenit producţiei „Mrs. Fang”, de Wang Bing.

Pentru marele premiu al Festivalului de la Locarno 2018 a concurat şi cel mai recent film al regizorului român Radu Muntean, „Alice T.”. Radu Muntean s-a aflat la a doua selecţie la Festivalul de la Locarno, după ce a participat în competiţia oficială din 2006 cu „Hârtia va fi albastră”.

Însă cea premiată a fost actriţa română Andra Guţi, care a primit Leopardul pentru cea mai bună interpretare feminină pentru rolul din „Alice T.”.

Premiul special al juriului a revenit peliculei „M”, de Yolande Zauberman (Franţa), în timp ce premiul Leopardul pentru cel mai bun regizor l-a primit Dominga Sotomayor, pentru „Tarde para morir joven” (Chile, Brazilia, Argentina, Olanda, Qatar).

De asemenea, premiul Leopardul pentru cea mai bună interpretare masculină i-a fost atribuit lui Ki Joobong, pentru rolul din filmul „Gangbyun Hotel/ Hotel by the River”, de Hong Sangsoo (Coreea de Sud), iar o menţiune specială a primit „Ray & Liz”, de Richard Billingham (Marea Britanie).

Lista completă a câştigătorilor premiilor se găseşte pe site-ul oficial al evenimentului (http://www.locarnofestival.ch/pardo/history/palmares-new/2018.html).

Cea de-a 71-a ediție a festivalului are loc între 1 şi 11 august. Înființat în 1946, acesta este unul dintre festivalurile de film cu cea mai veche tradiție, fiind recunoscut ca o platformă de prestigiu pentru peliculele de artă. Lista regizorilor care s-au afirmat pe scena internațională la Locarno IFF include nume ca Milos Forman, Mike Leigh, Béla Tarr, Aleksandr Sokurov, Atom Egoyan, Jim Jarmusch, Spike Lee, Abbas Kiarostami, Gus Van Sant şi Fatih Akin. Festivalul a cunoscut o dezvoltare remarcabilă sub conducerea directorului artistic Carlo Chatrian, care a primit recent propunerea de a-şi continua activitatea preluând conducerea artistică a Festivalului de Film de la Berlin. Locarno este frecventat anual de circa 90.000 de vizitatori şi 4.000 de profesionişti.

La ediţia din acest an a evenimentului, actriţa americană Meg Ryan a primit premiul pentru întreaga carieră – Leopard Club -, pentru contribuţia sa la dezvoltarea cinematografiei mondiale, potrivit organizatorilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase