Home » Cultură » Locul în care Vincent van Gogh ar fi pictat ultimul său tablou a fost găsit

Locul în care Vincent van Gogh ar fi pictat ultimul său tablou a fost găsit

Locul în care Vincent van Gogh ar fi pictat ultimul său tablou a fost găsit
Sursa foto: Van Gogh Museum
Publicat: 04.08.2020

Locul exact în care Vincent van Gogh ar fi pictat ultima sa capodoperă, posibil cu doar câteva ore înainte să moară, a fost găsit cu ajutorul unei cărți poștale.

Peisajul din „Tree Roots” („Rădăcini de copaci”), care arată copaci și rădăcini pe un deal în apropiere de satul francez Auvers-sur-Oise de lângă Paris, a fost văzut pentru prima oară pe o carte poștală din 1900 – 1910 concepută de Wouter van der Veen, directorul științific al Institutului Van Gogh.

În urma unui studiu al lucrării, cartea poștală și condițiile actuale ale peisajului natural, oamenii de știință de la Muzeul Van Gogh și Bert Maes, dendrolog specializat în vegetația istorică, au concluzionat că este „extrem de credibil” ca locul în care Van Gogh a pictat pentru ultima oară să fi fost descoperit.

În dimineața morții sale, a pictat un peisaj plin de soare și viață

Copacul principal din pictură a supraviețuit încă 130 de ani după moartea marelui pictor.

Specialiștii au crezut mult timp că Van Gogh a lucrat la „Tree Roots” cu puțin timp înainte să moară. Pictorul a decedat din cauza unei răni provocate prin împuşcare, în 1890, iar moartea lui pare să fi fost o sinucidere.

Andries Bonger, cumnatul fratelui lui Van Gogh, Theo, a descris într-o scrisoare cum că „în dimineața morții” sale Van Gogh a „pictat un peisaj cu pădure plin de soare și viață”.

Ce sugerează modul în care razele de soare au fost pictate de Van Gogh

Van der Veen explica faptul că „razele solare pictate de Van Gogh sugerează că ultimele mișcări ale pensulei au avut loc spre sfârșitul după-amiezii, ceea ce oferă informații despre firul dramatic al evenimentelor din ziua sinuciderii sale”, scrie The Guardian.

Teio Meedendorp, cercetător senior la Muzeul Van Gogh, a spus că locul, aflat la 150 m de hanul Auberge Ravoux din Auvers-sur-Oise unde Van Gogh și-a petrecut ultimele 70 de zile din viață, ar fi fost vizitat de nenumărate ori de artist înainte ca acesta să decidă să îl imortalizeze pe pânză.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Arma cu care s-ar fi împuşcat Van Gogh, vândută la licitaţie cu un preţ de aproape trei ori mai mare

Misterul celebrului autoportret al lui Vincent van Gogh, rezolvat după zeci de ani

S-a sinucis Van Gogh?

Au fost descoperite două noi schiţe realizate de Vincent van Gogh

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase