Home » Cultură » Umberto Eco. Care sunt cele mai importante scrieri ale sale?

Umberto Eco. Care sunt cele mai importante scrieri ale sale?

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.09.2021

Romancierul, criticul literar și academicianul italian Umberto Eco a devenit cunoscut pentru studiile sale de semiotică, precum și romanele recunoscute la nivel internațional „Numele trandafirului” (1981) și „Pendulul lui Foucault” (1988).

Romanele sale reflectă interesele sale academice pe măsură ce Umberto Eco întrepătrunde povești complexe cu filosofie, teologie și ocultism, punând sub semnul întrebării rolul erudiției în istorie.

Umberto Eco s-a născut la data de 5 ianuarie 1931 în Alessandria, Italia. După ce și-a primit doctoratul de la Universitatea din Torino în 1954, Eco a lucrat ca editor cultural pentru postul italian de radio și televiziune, ținând și prelegeri la Universitatea din Torino între 1956 și 1964. Apoi, Eco a profesat în Florența și Milano, în cele din urmă obținând un post de profesor la Universitatea din Bologna.

Umberto Eco a explorat comunicarea și semiotica în două volume importante

La început, studiile și cercetările sale erau în privința esteticii. Mai apoi, Eco a început să exploreze alte zone de comunicare și semiotică în volume precum „Tratat de semiotică generală” (1975) și „Semiotica și filosofia limbajului” (1984), ambele scrise în limba engleză. Multe dintre scrierile sale în critică, istorie și comunicare au fost traduse în mai multe limbi, scrie Britannica.

Sursa foto: Profimedia

Romanul de fantezie „Numele trandafirului” al lui Umberto Eco (povestea unei crime misterioase dintr-o mânăstire italiană din secolul XIV, dar în esență fiind vorba despre aflarea adevărului din perspectiva teologică, filosofică, academică și istorică) a devenit un best-seller internațional.

O versiune cinematografică, regizată de Jean-Jacques Annaud, cu actorii Sean Connery și Christian Slater în roluri principale, a apărut în 1986. Umberto Eco a murit la data de 19 februarie 2016 la Milano.

Vă mai recomandăm să citiți și:

„Pe umerii giganţilor”, de Umberto Eco, o carte cum celebrul autor nu a mai scris

Cine a fost Confucius, filosoful care credea că educația trebuie continuată pe tot parcursul vieții

Viața lui Socrate, unul dintre fondatorii gândirii și filosofiei occidentale

Marele mister din mormântul filosofului francez Michel de Montaigne

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase