Home » D:News » Cum a apărut SpaceX? Elon Musk ar fi creat compania după ce a fost scuipat de un inginer rus

Cum a apărut SpaceX? Elon Musk ar fi creat compania după ce a fost scuipat de un inginer rus

Publicat: 28.06.2022

În noua sa carte, „Escaping Gravity: My Quest to Transform NASA and Launch a New Space Age”, fostul administrator adjunct al NASA, Lori Garver, dezvăluie câteva detalii interesante despre cum a apărut SpaceX.

Cum a apărut SpaceX? Într-un detaliu deosebit de ciudat, conform relatării lui Garver, Elon Musk a fost inspirat să lanseze compania după ce un inginer rus l-a scuipat pe pantofi.

Acela s-a dovedit a fi un moment esențial în istoria explorării spațiului. Mai târziu, SpaceX a construit cea mai mare rachetă din lume și a lansat cea mai mare constelație de sateliți, ca să nu mai vorbim de faptul că a devenit prima companie privată care a trimis astronauți pe orbită.

„Acest gest l-a jignit atât de mult pe Musk încât, în timpul zborului spre casă, a decis că își va înființa propria companie de rachete pentru a concura cu ei”, a scris Garver în carte, potrivit Futurism.

„Dacă Elena din Troia a dus la lansarea a o mie de nave maritime, în cazul de față, acest scuipat a dus la lansarea a o mie de nave spațiale”, se spune mai departe în carte.

Cum a apărut SpaceX? Detalii fără precedent

Cofondatorul SpaceX, Jim Cantrell, își amintește că Musk a fost tratat prost în timpul vizitei lor la Moscova, într-un efort de a cumpăra rachete spațiale pentru viitoare misiuni pe Marte.

„Designerul șef a devenit foarte agitat în timp ce vorbea Elon. Apoi s-a săturat să-l mai asculte și ne-a scuipat pe pantofi”, a spus Cantrell în timpul unui documentar.

Potrivit noii cărți a lui Garver, rușii s-ar putea să fi fost ofensați de ținuta informală a lui Musk și au fost surprinși de „gândirea lui revoluționară”, ceea ce a dus la ieșirea din cameră a CEO-ului miliardar.

În timpul zborului spre casă, Elon Musk a decis să-și înființeze propria companie de rachete, iar restul, desigur, este istorie.

Realizările SpaceX în doar două decenii

De atunci, Musk s-a certat în mod repetat cu programul spațial rus, în special cu șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin.

În 2014, Rogozin a glumit că SUA ar putea la fel de bine să „își ducă astronauții pe ISS folosind o trambulină”, referindu-se la faptul că, până de curând, SUA trebuia să se bazeze pe nava spațială Soyuz construită de Rusia pentru a duce astronauți în spațiu, în urma opririi programului Space Shuttle.

Dar la puțin peste două decenii după ce a cofondat SpaceX, a venit rândul lui Musk de a râde. De atunci, SpaceX a ajutat cu succes NASA și SUA să oprească dependența de Soyuz, călătorind în mod regulat la stația spațială cu nava spațială Crew Dragon.

„Trambulina funcționează”, a glumit Musk după ce SpaceX a trimis cu succes doi astronauți NASA pe orbită în mai 2020.

Vă recomandăm să citiți și:

Fără acest om, cărţile nu ar fi existat. Mecanismul inventat de el a rămas neschimbat timp de patru secole – VIDEO

Coloana Infinitului. O cunoaştem cu toţii, dar puţini ştim acest detaliu despre ea

Cine este omul care ne-a arătat că Sistemul Solar este mai complex decât credeam. Unul dintre inelele lui Neptun îi poartă numele

Moartea misterioasă a geniului Eminescu sau cine a vrut să îl facă nebun?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase