Home » D:News » Gentleman britanic, angajez animale exotice sa tunda peluza

Gentleman britanic, angajez animale exotice sa tunda peluza

Gentleman britanic, angajez animale exotice sa tunda peluza
Publicat: 12.05.2009
Masini de tuns iarba? Oi? No, sir! Tot mai multi britanici vor ca intinderile de gazon englezesc din jurul proprietatii de la tara sa le fie intretinute de o pereche de wallabies.

Sub numele de wallaby (plural wallabies) sunt cunoscute mai multe mamifere marsupiale australiene (peste 40 de specii), niste canguri de marime mijlocie, deveniti in ultima vreme foarte populari in Marea Britanie si nu numai, ca animale de companie. Ei pasc iarba si asigura astfel un echilibru al speciilor vegetale si o crestere mai viguroasa a acestora. Numerosi britanici isi doresc niste wallabies care “sa se ocupe” de intinderile mari de iarba de pe proprietatile lor, o “slujba” detinuta, in mod traditional, de oi. Dar dorinta oamenilor de a avea prin preajma specii de animale exotice – care sta la originea crearii menajeriilor – i-a facut pe multi britanici sa-si indrepte interesul spre wallabies.

Aceste animale nu sunt ieftine: un mascul costa 150 de lire sterline (cca. 167 euro), o femela – 600-700 de lire sterline (667 – 778 euro), iar wallabies sunt vanduti in perechi, deoarece sunt animale sociale si au nevoie de tovarasia semenilor. In ciuda pretului ridicat, in ultima vreme, cererea de wallabies a devenit atat de mare, incat oferta a ramas mult in urma, drept care doritorii sunt pusi deja pe o lista de asteptare. Trevor Lay, proprietarul unei crescatorii de animale, care aprovizioneaza cu wallabies gradinile zoologice din Marea Britanie, a afirmat ca primeste tot mai multe cereri de la particulari si ca a ajuns sa creasca 35 de exemplare pe an, care se dovedesc insa insuficiente. 

Sursa: Daily Telegraph

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase