Poate o aventură de o noapte să devină o relaţie serioasă? Cercetătorii au un răspuns neaşteptat

21 08. 2014, 00:00

Cercetătorii de la Universitatea Virginia din Charlottesville au realizat un studiu amplu, intitulat National Marriage Project.

Astfel, ei au aflat că 32% dintre subiecţii intervievaţi au avut o relaţie începută ca o simplă aventură, dar au ajuns să se căsătorească cu persoana aceea.

Totuşi, potrivit Galenei Rhodes, psiholog la Universitatea din Denver, în cazul căsniciilor începute cu o aventură de o noapte calitatea relaţiei este perceptută ca fiind mai proastă.

De cele mai multe ori, o aventură, la fel ca o simplă întâlnire, se termină aici, nu merge mai departe.

Spre deosebire de o relaţie, care presupune cunoaşterea persoanei înainte de a face sex, aventura începe cu sex şi poate continua cu o relaţie.

La studiu au luat parte persoane cu vârsta între 18 şi 34 de ani, care au fost urmărite timp de 5 ani. Dintr-un eşantion de 1,294 de participanţi, doar 418 s-au căsătorit, devenind astfel grupul de studiu.

Studiul a mai arătat că nunţile la care vin mai mulţi invitaţi par să fie un indiciu că mirii vor avea o căsnicie mai fericită.

Astfel, în cazul nunţilor cu mai puţin de 50 de invitaţi, 31% dintre cupluri au declarat că sunt fericite.

În cazul nunţilor cu peste 150 de invitaţi, procentul a crescut la 47%.

Totuşi, psihologul John Gottman, de la Universitatea Washington, spune că acesta nu poate fi un indiciu corect al fericirii cuplului. Multe persoane aleg special o nuntă restrânsă, la care să vină doar prietenii apropiaţi.

Surse: USA Today, University of Virginia