Ce trebuie să facă femeile pentru a avea succes în carieră? Sfatul surprinzător al unui psiholog

21 08. 2014, 11:58

Ann Marie Ryan a realizat o cercetare care arată că angajatorii preferă femeile ambiţioase şi independente în locul celor blânde şi mai delicate.

În cadrul unui studiu, Ann Marie a urmărit mai multe femei care au aplicat pentru o funcţie de conducere în cadrul unui domeniu dominat de obicei de bărbaţi, cum este ingineria.

Apoi a rugat voluntari să evalueze calităţile acestor candidate şi să spună care este mai potrivită pentru funcţie.

Unele dintre candidate au fost rugate să scoată în valoare calităţi atribuite de regulă bărbaţilor, iar altele pe calităţile lor feminine.

Concluzia cercetării este că femeile considerate mai masculine au fost preferate pentru post. Voluntarii care au analizat candidatele au declarat că o funcţie de conducere necesită o personalitate mai dominantă.

Studiul face parte dintr-un proiect mai amplu al lui Ryan, prin care vrea să afle de ce sunt discriminate femeile, persoanele cu handicap sau cele mai în vârstă şi care ar fi soluţiile.

Chiar dacă sfatul de a se purta mai „băieţeşte” pare greşit, Ryan precizează că metoda poate fi salvatoare mai ales la primele interviuri de angajare.

Sursa: Daily Mail