Home » D:News » De ce nu ar trebui să ne cenzurăm zgomotele pe care le scoatem atunci când mestecăm. O descoperire neaşteptată a oamenilor de ştiinţă

De ce nu ar trebui să ne cenzurăm zgomotele pe care le scoatem atunci când mestecăm. O descoperire neaşteptată a oamenilor de ştiinţă

De ce nu ar trebui să ne cenzurăm zgomotele pe care le scoatem atunci când mestecăm. O descoperire neaşteptată a oamenilor de ştiinţă
Publicat: 22.03.2016
Experţii recomandă ca atunci când oamenii se află la masă să nu asculte muzică şi să nu se uite la televizor sau la un film pe laptop.

Potrivit unui nou studiu, realizat de o echipă de cercetători de la Brigham Young University (BYU) şi publicat în revista Food Quality and Preference, sunetul provocat de procesul de masticaţie scade pofta de mâncare, informează Go4it.

Acesta este motivul pentru care experţii recomandă ca atunci când oamenii se află la masă să nu asculte muzică şi să nu se uite la televizor sau la un film pe laptop, deoarece aceste sunete pot masca zgomotul pe care îl fac atunci când mestecă.

Mai mult, atunci când sunt distraşi de ceva, oamenii tind să consume mai multă mâncare, potrivit Go4it.

Cercetătorii au descoperit şi că o persoană mănâncă semnificativ mai puţin dacă se concentrează pe sunetele pe care le face atunci când mestecă şi înghite.

La studiu au participat mai mulţi voluntari, care au fost puşi să mănânce covrigei. În acest timp, unii au ascultat muzică tare la căşti, iar alţii au purtat căştile fără a auzi nimic. Cei care au ascultat muzică au mâncat, în medie, 4 covrigei, iar cei care nu au făcut acest lucru au consumat 2,75 covrigei.

„Diferenţa nu pare mare, dar pe parcursul unei săptămâni sau un an se vede”, a declarat Ryan Elder, autor al studiului, mai spune Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase