Ann Hodges, singura persoană lovită de un meteorit

26 09. 2016, 05:08

Povestea ei începe la mijlocul zilei de 30 noiembrie în 1954, în timp ce femeia dormea pe capeaua sa din Oak Grove, Sylacauga, Alabama. Un meteorit de mărimea unui grapefruit s-a prăbuşit prin tavanului casei, a ricoşat în radio şi a lovit-o pe Ann în şold. În mod remarcabil, singura leziune pe care a suferit-o a fost o vânătaie .

Ann a declarat că a văzut o lumină roşie puternică pe cer în aceeaşi zi, însă nimeni nu a luat-o în serios deoarece în aceea perioadă era Războiul Rece, iar autorităţile au crezut că este vorba despre o rachetă sau un avion.

,,Ai şanse mai multe să fii lovit de tornadă sau de un fulger şi un uragan în acelaşi timp,” a declarat Michael Reynolds, un astronaut din cadrul Florida State College.  

Însă poveştile despre meteoritul Sylacauga, după cum a fost denumit, au continuat. Un fermier, Julius Kempis McKinney, a descoperit un fragment din meteorit în timp ce căuta lemne pentru foc. Bărbatul a reuşit să vândă bucata de meteorit către Institutul Smithsonian din Washington D.C.

Însă Ann Hodges nu a fost la fel de norocoasă. O bătălie încrâncenată a început pentru deţinerea proprietăţii rocii care a atras atenţia mass media. În cele din urmă, Hodges s-a săturat de atenţia care îi era oferită, aşadar a donat meteoritul către Muzeul de Istorie Naturală din Alabama.

O altă rănire survenită din cauza unui meteorit a fost raportată la începutul anului acesta. Afirmaţiile sugerau că un indian a fost ucis de o piatră din spaţiu, ce a lăsat o gaură în pământ. O altă poveste faimoasă este cea a meteoritului Nakhla, despre care legendele urbane afirmă că ar fi ,,vaporizat” un câine atunci când a căzut în 1911.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un meteorit uriaş a explodat deasupra Pământului, cu o forţă mai mare decât bomba de la Hiroshima, şi nimeni nu a observat – FOTO
 
Un meteorit gigantic, al doilea cel mai mare de pe Terra, a fost descoperit în ”Grădina Raiului” – VIDEO
 
Misteriosul ”METEORIT” care a transformat noaptea în zi. O minge de foc a traversat cerul Scoţiei şi a îngrozit populaţia – FOTO+VIDEO
 
Un meteorit mai vechi decât Sistemul Solar a lovit Pământul. Ce s-a întâmplat după – FOTO