Home » D:News » Efect devastator al acordului climatic de la Paris. Temperaturile de pe Pământ vor creşte cu 3 grade Celsius

Efect devastator al acordului climatic de la Paris. Temperaturile de pe Pământ vor creşte cu 3 grade Celsius

Publicat: 07.11.2016
Efect devastator al acordului climatic de la Paris. Temperaturile de pe Pământ vor creşte cu 3 grade Celsius
Angajamentele pe care şi le-au luat guvernele referitor la schimbarea climatică vor duce la niveluri periculoase ale încălzirii globale deoarece sunt mult prea mici faţă de amplificarea emisiilor cu efect de seră, potrivit unui nou raport.

 Programul ONU pentru Mediu (UNEP) spune că promisiunile de reducere a emisiilor vor permite un salt al temperaturilor atmosferice cu 3 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, cu mult peste pragul de 2 grade Celsius convenit în cadrul acordului climatic de la Paris, care intră în vigoare vinerea asta.

Studiul a constatat că până în anul 2030 emisiile vor ajunge probabil anual la aproximativ 54-56 de gigatone dioxid de carbon echivalent, adică departe de nivelul de 42 de gigatone anual, pentru care încălzirea va depăşi limita de 2 grade Celsius. Şeful UNEP, Erik Solheim, a spus că lumea „este pe calea cea bună” în privinţa reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi combaterii schimbării climatice, dar că ar trebui să fie luate măsuri urgente pentru evitarea necesităţii impunerii unor reduceri şi mai drastice ale emisiilor pe viitor. El a avertizat în special că efectele schimbării climatice vor începe să-i determine pe oameni să plece din casele lor, ca urmare a secetei, foametei, bolilor şi conflictelor care vor izbucni pe acest fundal.

Citeşte continuarea pe Rador

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase