Home » D:News » 12 lucruri pe care le facem în fiecare zi pot avea efecte periculoase asupra sănătăţii

12 lucruri pe care le facem în fiecare zi pot avea efecte periculoase asupra sănătăţii

01.30.2017
12 lucruri pe care le facem în fiecare zi pot avea efecte periculoase asupra sănătăţii
Fără să ne dăm seama, facem foarte multe greşeli pe parcursul unei zile care ne fac să fim mai obosiţi, mai stresaţi şi mai trişti. Totuşi, cu toţii putem foarte uşor să renunţăm la aceste obiceiuri dăunătoare pentru sănătatea noastră fizică şi mentală.

Odată ce vei citi această listă a obiceiurilor „nocive” pe care le au oamenii moderni, în special tinerii, vei înţelege ce schimbări trebuie să faci pentru a reuşi să ai o stare de spirit bună pe tot parcursul unei zile şi să nu te mai simţi epuizat:

1. Nu mai amâna alarma telefonului în fiecare dimineaţă. Este adevărat că nu există nimic mai plăcut decât câteva minute în plus de somn dimineaţa, însă amânarea alarmei nu este un obicei bun. Există riscul ca, odată amânată alarma, să cazi într-un somn profund, al cărui ciclu nu se poate încheia în 10-15 minute şi, astfel, să te simţi mai obosit decât ar fi normal. 

2. Nu îţi verifica corespondenţa electronică imediat ce te trezeşti. Dacă dormi cu telefonul lângă tine şi nu te ridici din pat înainte să verifici e-mailul, nu mai face asta. Acest lucru poate fi cauzator de stres pentru că în e-mailuri poţi găsi informaţii care să te pună pe gânduri şi să te agite. Lasă acest lucru pentru momentul în care ajungi la birou sau pentru atunci când termini rutina zilnică de dimineaţă. 

3. Nu mai bea cafeaua pe fugă, în timp ce te pregăteşti pentru a pleca la serviciu. Corpul uman produce cortizol, hormonul stresului, care reglează aportul de energie din corp între orele 8:00 şi 9:00 dimineaţa. Astfel, cel mai bun moment pentru a bea cafeaua de dimineaţă este după ora 9:30. 

4. Nu trebuie să sari peste micul dejun. Micul dejun este masa care te ajută să fii productiv pe tot parcursul zilei.

5. Încearcă să ajungi la serviciu la timp. Studii recente au dovedit că angajaţii care ajung la serviciu mai târziu decât la ora la care ar trebui să înceapă programul de lucru sunt mai puţin productivi şi nu se mai pot concentra aşa cum trebuie.

Citeşte continuarea în Gândul!