Home » D:News » O echipă de români a pornit în călătoria pentru traversarea Mării Negre. Vor vâsli neîntrerupt aproximativ 1200 km

O echipă de români a pornit în călătoria pentru traversarea Mării Negre. Vor vâsli neîntrerupt aproximativ 1200 km

Publicat: 16.06.2017
Atlantic4, prima echipă românească ce va traversa Oceanul Atlantic vâslind a pornit astăzi în cursa de traversare a Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle, în încercarea de a deveni prima echipă din lume care realizează acest lucru şi de a doborî în acelaşi timp un record de viteză.
Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu, Marius Alexe şi Alexandru Dumbravă sunt cei 5 membri ai echipei Atlantic4, care au pornit vineri din portul Marina Limanu şi vor vâsli neîntrerupt aproximativ 1200 km, până la Batumi (Georgia).
 
Echipa de români a aplicat la Guinness World Records tentativa de a doborî recordul mondial de traversare a Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle, care în prezent este de 29 de zile. 
 
Scopul echipei este de a se antrena pentru cea mai dură cursă de canotaj din lume – „Talisker Whisky Atlantic Challenge” ce va avea loc în decembrie 2017.
 
Traversarea Mării Negre constituie o etapă foarte importantă din pregătirea echipei de români pentru provocarea Atlantic Challenge de a traversa Oceanul Atlantic vâslind –  şi este făcută în aceeaşi barcă cu vâsle ce va fi folosită şi în marea cursă pentru care se antrenează. 
 
Prin acest antrenament, echipa urmăreşte să descopere cum se va comporta fiecare membru în situaţii extreme şi totodată să se familiarizeze cu barca, să testeze echipamentul de salvare, para ancora, hrana liofilizată, sistemele de navigaţie fixe şi portabile şi alte echipamente. 
 
Întreaga aventură a echipei „Atlantic 4” va putea fi urmărită pe www.atlantic4.ro şi pe pagina de Facebook Kaufland România, iar evoluţia parcursului echipei pe mare, în timp real, prin GSP.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase