Home » D:News » Care sunt cele mai bune şi benefice diete pentru sănătate

Care sunt cele mai bune şi benefice diete pentru sănătate

Care sunt cele mai bune şi benefice diete pentru sănătate
Publicat: 29.04.2018
Circulă nenumărate formule alimentare care mai de care mai diferite care promit scăderea în greutate. Sau diete care te vor ajuta să-ţi menţii sănătatea ori să lupţi împotriva unei boli. Am trecut în revistă 10 dintre cele mai cunoscute şi în trend diete alimentare din acest moment. Însă te sfătuim ca înainte de a o încerca pe oricare dintre ele, să te gândeşti bine dacă să ţi se potriveşte, să te documentezi suficient cât să îţi dai seama dacă e sau nu pentru tine. Şi neapărat să te consulţi cu medicul de familie.

Dieta DASH

Dieta Dash a fost creată pentru a-i ajuta pe cei care aveau probleme cu tensiunea arterială şi constă într-un mix de fructe, legume, cereale integrale, proteine şi lactate cu puţină grăsime. Dieta presupune şi evitarea grăsimilor saturate, băuturilor dulci, lactate grase, dulciuri, unele tipuri de ulei şi cât mai puţină sare. Anul trecut în decembrie, cercetătorii la Universitatea Harvard au descoperit că această dietă este cea care poate ameliora sau chiar vindeca problemele cauzate de hipertensiune arterială – una dintre problemele majore de sănătate la nivel mondial, îmbunătăţeşte sănătatea mentală şi ajută la pierderea de kilograme.

Dieta Ketogenică

Este o dietă dificil de urmat şi presupune eliminarea totală a carbohidraţilor, micşorarea aportului de proteine şi creşterea alimentelor bogate în grăsimi. Ţinută şi de Halle Berry sau Kourtney Kardashian, această dietă presupune ca doar 5% din alimente să fie carbohidraţi ( adică vreo 25 de grame dacă mănânci 2000 de calorii). Printr-o astfel de dietă, corpul intră într-o stare de ketoză, anume o stare în care organismul îşi consumă depozitele de grăsime din cauza lipsei de glucoză din carbohidraţi. Mesele constau în carne, peşte, ouă, brânzeturi grase ( smântână, unt, brânză), grăsimi sănătoase ( ulei, seminţe, nuci şi avocado) şi legume care nu conţin carbohidraţi (legume verzi, roşii, ceapă, ardei). Trebuie evitate celelalte legume, fructele, aptele sau iaurtul, dulciurile natural sau rafinate.

Dieta Mediteraneană

Cei care trăiesc în ţările mediteraneene au o dietă recunoscută ca fiind una extrem de benefică pentru sănătate şi longevitate. Mesele în această dietă conţin grăsimi sănătoase ( peşte, nuci, ulei de măsline), legume şi fructe. Cercetătorii consideră că beneficiile acestui stil de viaţă pot fi: scăderea în greutate, un mai bun control al nivelului glucozei în sânge, un risc redus de depresie. Dieta medietraneană este asociată şi cu un nivel redus de inflamaţie în organism, un risc scăzut de boli de inimă şi al bolii Alzheimer.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase