Home » D:News » Evenimentul Street Delivery 2018 ia la întrebări conceptul de „Smart Cities? „

Evenimentul Street Delivery 2018 ia la întrebări conceptul de „Smart Cities? „

Evenimentul Street Delivery 2018 ia la întrebări conceptul de „Smart Cities? „
Publicat: 14.06.2018
Street Delivery, evenimentul care deschide strada pentru oameni şi o închide pentru maşini, ajunge la a treisprezecea ediţie în Bucureşti şi, de vineri până duminică, le propune locuitorilor Capitalei o conversaţie onestă pe tema "Smart Cities?", arată un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cea de-a 13-a ediţie a Street Delivery debutează vineri, în Bucureşti, şi îi invită pe locuitori pe strada Arthur Verona, dar şi pe strada Edgar Quinet, unde sunt pregătite evenimente, prezentări şi ateliere care ating tema pe care şi-o asumă organizatorii în 2018: „Ce este, în fond, un smart city? Un oraş dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o convieţuire mai plăcută? Un buzzword de marketing sau o direcţie inevitabilă a marilor aglomerări urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne îndepărtează şi mai mult, distrugând comunitatea? Un oraş «smart» îşi şterge trecutul pentru tot ce-i nou sau ştie să aibă grijă de propria sa memorie şi identitate?”.

Deschiderea oficială are loc vineri, la ora 19.00, pe covorul roşu din faţa Cinema Patria, unul dintre cele trei cinematografe de pe Bulevardul Magheru închise din cauza riscului seismic şi reactivat la Street Delivery într-un performance dedicat patrimoniului construit al Bucureştiului, în prezenţa unor staruri ale filmului românesc, scrie Mediafax.

Anul acesta, Street Delivery activează un nou punct al oraşului, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu. În curtea interioară şi sub porticul UAUIM se vor desfăşura ateliere de design, artă, DIY, modelaj, reciclare creativă şi construcţie de mobilier stradal.

În planul pentru ediţia din acest an era inclusă transformarea timp de două zile a străzii Edgar Quinet în zonă pietonală, între fântâna de la Universitate şi Strada Academiei, însă procesul birocratic de obţinere a avizelor pentru spaţiu a împiedicat acest lucru. În acest context, echipa Street Delivery le propune bucureştenilor care parchează în spaţiul dintre Universitatea de Arhitectură şi Universitatea Bucureşti să susţină evenimentul alegând să parcheze în alte zone.

Proiectul Grădini Posibile, iniţiat de Asociaţia Calup şi realizat în parteneriat cu Universitatea Bucureşti, continuă şi ediţia aceasta cu workshop-uri de grădinărit urban, atelierele de hamace, vopsitorie cu plante din grădină, „make your own salad”, proiecţii şi zone de relaxare în Grădina Universitarilor. Calup şi Street Delivery propun o strategie pe termen lung de dezvoltare a acestui spaţiu verde uitat din inima Bucureştiului.

Prezentat drept cel mai celebru calcan acoperit cu graffiti din Bucureşti, Zidul Consacrării în Street Art de pe strada Arthur Verona va fi pictat pentru prima oară de un (aproape) all girls crew format din Wanda Hutira & Graffetele. Garajul de vizavi va găzdui o pictură murală a artistului spaniol Kraser, realizată cu sprijinul Ambasadei Spaniei, iar zidul de deasupra librăriei Cărtureşti Verona va fi desenat, pentru al treilea an, de artistul Alexandru Ciubotariu, într-o intervenţie street art intitulată Pisica Pătrată pe acoperişul fierbinte, anunţă organizatorii.

Zona Bisericii Anglicane se transformă anul acesta în cinematograf în aer liber, care face retrospectiva scurtmetrajelor Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2018 pentru pietonii cinefili, iar Grădina Icoanei găzduieşte pe scenă muzicieni ca Eyedrops, Vlaicu Golcea, Am Fost la Munte şi Mi-a Plăcut.

Calcanul de pe Arthur Verona va fi vecin cu prestaţiile asigurate DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine, cu o selecţie fină de muzici tropicale.

Programul celor trei zile Street Delivery cuprinde, în plus, ateliere pentru copii şi adulţi, tururi ghidate în Casa Mincu şi o expoziţie de concursuri ale Ordinului Arhitecţilor, petreceri de pietoni, soluţii de transport alternativ, instalaţii şi performance-uri artistice, proiecte ale societăţii civile, dans şi iniţiative pietonale din alte cartiere ale oraşului.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe platforma http://street.delivery, iar identitatea vizuală a ediţiei cu numărul 13 este semnată de Paula Rusu, artist vizual & graphic designer.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase