Home » D:News » Tipuri de insomnie şi cauzele tulburării

Tipuri de insomnie şi cauzele tulburării

Publicat: 08.10.2018
Tipuri de insomnie şi cauzele tulburării
Insomnia generală este o clasificare a tulburărilor de somn în care o persoană manifestă dificultate în procesul de a adormi, de a rămâne adormit sau de a se trezi devreme. Aceste tulburări pot fi de asemenea definite printr-o calitate slabă generală a somnului. Sunt nenumărate tratamente sau remedii ce te pot ajuta în lupta cu insomnia. Dar, mai întâi, află de câte tipuri este insomnia şi care sunt cauzele care se pot afla la rădăcina ei!
Insomnia cauzată de un medicament sau o substanţă
Acest tip de insomnie este corelat cu utilizarea oricăreia dintre următoarele substanţe:
 
• Medicamente
• Cafeină
• Alcool
Somnul este perturbat de utilizarea substanţei respective, cauzând astfel un tip de insomnie.
 
Insomnia sub forma unei afecţiuni medicale 
Această insomnie este cauzată de o tulburare de sănătate mintală. Insomnia este un simptom al afecţiunii. Cursul şi severitatea insomniei sunt direct legate de tulburarea de sănătate mintală, dar insomnia va reprezenta un focus separat al tratamentului. Acest tip de insomnie va fi clasată drept tulburare psihică strict în cazul în care devine suficient de gravă pentru a necesita tratament separat.
 
Insomnia nonorganică, nespecifică
Acest tip de insomnie sugerează că substanţele cunoscute şi alte cauze fizice ale insomniei au fost excluse. Acest lucru înseamnă că, de fapt, cauza insomniei se datorează cel mai probabil unei tulburări de sănătate mintală, a unui factor psihologic sau a unor comportamente perturbatoare ale somnului. Numele poate fi utilizat temporar, în timp ce evaluarea şi testarea sunt finalizate. Acesta este numele utilizat atunci când o persoană cu insomnie nu îndeplineşte criteriile pentru un alt tip de insomnie.
 
Continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase