Home » D:News » Alimente recomandate şi afecţiuni ce împierdică slăbirea în timpul curei

Alimente recomandate şi afecţiuni ce împierdică slăbirea în timpul curei

Alimente recomandate şi afecţiuni ce împierdică slăbirea în timpul curei
Publicat: 25.11.2018
Multe persoane aleg să ţină cure de slăbire din diferite motive. Fie să scape de kilogramele în plus, fie să-şi îmbunătăţească starea sănătăţii. Curele de slăbire pot reduce riscul apariţiei diferitor boli, precum cele de inimă sau diabetul de tip II. Mai mult, poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului sau a tensiunii arteriale. Înainte de a începe să aduci o schimbare radicală stilului tău de viaţă, există câteva lucruri pe care trebuie să le ştii, de la alimente şi reguli pe care trebuie să le respecţi, până la riscurile şi bolile care împiedică slăbirea.

O cură de slăbire te poate ajuta să controlezi cantitatea de mâncare pe care o consumi la o masă. Există numeroase tipuri de diete care îţi pot sări în ajutor în programul de slăbire, iar multe dintre ele includ fructe, legume, cereale, peşte, fasole, ouă sau nuci. De exemplu, dieta Mediteraneană este un mod tradiţional de a mânca specific unei regiuni sau Planul DASHpoate ajuta persoanele care se confruntă cu anumite boli de sănătate. Deşi multe dintre ele par sigure şi sănătoase, recomandat este ca înainte de a începe un plan de slăbit, să cereţi sfatul unui specialist. Acesta vă poate ajuta cu un program personalizat şi vă poate monitoriza în siguranţă progresul. Încă un aspect de care trebuie să ţineţi cont pentru o viaţă sănătoasă este acela de a nu alerga după rezulatate imediate. Micile schimbări vor face diferenţa.

Cura de slăbire: necesarul zilnic de calorii

În general, dacă vrei să slăbeşti, trebuie să consumi mai puţine alimente decât ţi-ai obişnuit corpul deja. Caloriile vin din mâncarea şi băuturile pe care le consumi şi multe dintre ele au valori mai mici sau mai mari unele faţă de altele. De exemplu, alimentele bogate în grăsimi şi zahăr sunt şi bombe calorice. Atunci când consumi mai multe calorii decât era obişnuit corpul tău, organismul le va depozita ca grăsimi. 450 de grame de grăsimi înseamnă aproxiamtiv 3,500 de calorii, iar ca să scapi de 1 gram de grăsimi pe săptămână, trebuie să mănânci cu 3,500 de calorii mai puţin.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase