Home » D:News » Consumul de marijuana a fost asociat unei concentraţii crescute a spermei

Consumul de marijuana a fost asociat unei concentraţii crescute a spermei

Consumul de marijuana a fost asociat unei concentraţii crescute a spermei
Publicat: 10.02.2019
Bărbaţii care fumează marijuana au o concentraţie semnificativ mai crescută a spemei în comparaţie cu bărbaţii ce nu au fumat niciodată marijuana, arată un studiu al Spitalului General din Massachusetts.

„Aceste descoperiri neaşteptate arată cât de puţine detalii cunoaştem despre efectele marijuanei asupra sănătăţii reproductive”, a declarat Jorge Chavarro, profesor de nutriţie şi epidemiologie din cadrul Şcolii Chan Harvard. „Rezultatele noastre trebuie interpretate cu precauţie şi ilustrează nevoia unor studii viitoare privind efectele asupra sănătăţii ale marijuanei”, a mai explicat el. 

Înţelegerea efectelor asupra sănătăţii asociate marijuanei este importantă având în vedere creşterea percepţiei privind puţinele efecte negative pe care le are asupra sănătăţii, scrie MedicalXpress. Anterior, specialiştii au crezut că fumatul marijuanei ar putea fi asociat cu o calitate mai proastă a spermei. În cadrul cercetării actuale, specialiştii au colectat 1.143 de probe de lichid seminal de la 662 de bărbaţi între anii 2000-2017.

De asemenea, 317 dintre participanţi au furnizat probe de sânge care au fost analizate pentru identificarea hormonilor reproductivi. Pentru a determina consumul de marijuana al bărbaţilor, aceştia au completat un chestionar care verifica dacă au fumat sau fumează în continuare marijuana. 

Dintre participanţi, 365 sau 55% au afirmat că au fumat marijuana într-un anumit punct al vieţii. Dintre aceştia, 44% au afirmat că au fumat în trecut marijuana, iar 11% au spus că sunt în continuare consumatori. Analizele probelor de spermă au arătat că bărbaţii ce au consumat marijuana aveau o concentraţie a spermei de 62,7 milioane de spermatozoizi per mililitru, în timp ce bărbaţii care nu au consumat niciodată marijuana aveau o concentraţie a spermei de 45,5 milioane de spermatozoizi per mililitru. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase