Home » D:News » Decizia de a decerna Oscaruri în pauzele publicitare este criticată de vedete

Decizia de a decerna Oscaruri în pauzele publicitare este criticată de vedete

Decizia de a decerna Oscaruri în pauzele publicitare este criticată de vedete
Publicat: 14.02.2019
Russell Crowe, Spike Lee, Alfonso Cuaron şi Guillermo del Toro sunt unele printre vedetele critică decizia Academiei americane de a decerna o parte dintre premiile Oscar în pauzele publicitare, arată Variety.
”O hotărâre fundamental proastă”, ”lipsă de respect” sunt unele dintre declaraţiile pe care vedetele le-au avut marţi, imediat după ce Academia Americană de Film a anunţat că, pe fondul scurtării ceremoniei decernării premiilor Oscar, o parte dintre distincţii vor fi anunţate în timpul pauzelor publicitare, scrie Mediafax.
 
Cei care au reacţionat primii au fost regizorii Guillermo del Toro, câştigătorul Oscarului în 2018 şi Alfonso Cuarón, unul dintre cineaştii favoriţi să câştige pentru câştigarea trofeului.
 
”Nu îmi închipui că pot face sugestii privind categoriile care trebuie scoase din prim-plan, dar Imaginea şi Montajul sunt esenţa artei noastre”, a scris del Toro. ”În istoria cinematografiei, au fost capodopere care nu au avut sunet, culoare, poveste, actori sau muzică. Dar nici măcar un film nu a fost făcut fără imagine şi montaj”, a precizat şi Alfonso Cuaron.
 
Şi actorul neo-zeelandez Russell Crowe, câştigător al premiului în 2001, a declarat: ”Academia scoate premiile pentru imagine, montaj şi machiaj din spectacolul televizat? E o hotărâre aşa de fundamental proastă că nici măcar nu o să încerc să fac pe deşteptul. E prea stupid pentru vorbe”.
 
”Fără cameramani şi editori de film aş fi pierdut în sălbăticia cinematografică”, a spus şi Spike Lee, la rândul său nominalizat în acest an pentru Oscarul acordat regizorilor.
 
Categoriile vizate sunt „cea mai bună imagine”, „cel mai bun montaj”, „cel mai bun scurtmetraj” şi „cel mai bun machiaj şi cele mai bune coafuri”.
 
Organizatorii evenimentului au mai declarat că discursurile câştigătorilor vor fi difuzate ulterior în timpul transmisiunii TV.
 
Acest lucru ar însemna că premiile vizate şi-ar pierde din importanţă, conform criticilor deciziei.
 
Postul de televiziune american ABC – parte a Walt Disney Co. – este cel care difuzează gala Oscar, organizată de Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).
 
Cea de-a 91-a gală Oscar are loc pe 24 februarie.
 
De asemenea, organizatorii au mai spus că ediţia de anul acesta a galei Oscar va avea loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei vor fi prezentate de mai multe vedete, fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 30 de ani.
 
Lungmetrajele „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, şi „Roma”, de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecţii, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles. Câte opt nominalizări au primit filmele „A Star Is Born”, de Bradley Cooper, şi „Vice”, de Adam McKay, iar „Black Panther”, de Ryan Coogler, de la Marvel, are şapte selecţii, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj. Pentru prima dată, Spike Lee a fost nominalizat atât la premiul pentru cel mai bun regizor, cât şi la cel pentru cel mai bun film, fiind doar al şaselea cineast de culoare care se poate lăuda cu această performanţă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase